Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης νεκρός και τρεις τραυματίες από ενέδρα της Hamas στη Gaza

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης νεκρός και τρεις τραυματίες από ενέδρα της Hamas στη  Gaza
Η ενέδρα στο τεθωρακισμένο και η υποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων
Οι ισλαμιστές της Hamas συγκρούστηκαν με ισραηλινές δυνάμεις μέσα στη Γάζα, ανέφεραν οι Ταξιαρχίες al-Qassam, η στρατιωτική πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο Al Jazeera.
Πρόκειται για τις πρώτες συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών στο έδαφος εντός της λωρίδας από τότε που ξέσπασε η αντιπαράθεση στις 7 Οκτωβρίου.
Η Hamas υποστηρίζει ότι οι μαχητές της κατέστρεψαν δύο ισραηλινές στρατιωτικές μπουλντόζες και ένα τεθωρακισμένο σε ενέδρα, αναγκάζοντας τα ισραηλινά στρατεύματα να υποχωρήσουν στο Ισραήλ χωρίς τα οχήματά τους.
«Οι στρατιώτες της σιωνιστικής δύναμης που έπεσαν στην ενέδρα του στη περιοχή του Ηan Junis άφησαν τα οχήματά τους και τράπηκαν σε φυγή ανατολικά του φράχτη πεζή», ανέφεραν οι Ταξιαρχίες al-Qassam στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι αναφέρει ο IDF

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανέφεραν ότι ένας στρατιώτης είναι νεκρός και τρεις τραυματίες από την επίθεση της Hamas στα σύνορα με τη Γάζα.
Στην αρχή είχε ανακοινώσει ότι «ρίφθηκαν πυροβολισμοί εναντίον στρατιωτών του Ισραηλινού Στρατού που δρούσαν δυτικά του φράχτη ασφαλείας της Λωρίδας της Γάζας, στην περιοχή ».
«Ένα τεθωρακισμένο του Ισραηλινού Στρατού χτύπησε τον πυρήνα των τρομοκρατών που πυροβόλησε κατά των στρατιωτών», πρόσθεσε ο Ισραηλινός Στρατός.
Το κιμπούτς Kissufim, στο Ισραήλ, βρίσκεται ανατολικά της περιοχής Han Junis, στη Γάζα.
Επίσης ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωση επίθεση σε μονάδα της Hezbollah που σχεδίαζε να εκτοξεύσει έναν αντιαρματικό πύραυλο από τον Λίβανο
Επίσης ανακοίνωσε γίνονται επιχειρήσεις από αέρος για να την προετοιμασία της προέλασης των χερσαίων δυνάμεων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι επιχειρεί εντός της Γάζας μετά την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Στις 13 Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιδρομές εντός της Γάζας τις προηγούμενες 24 ώρες, αλλά δεν ανέφερε συγκρούσεις είχε πραγματοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης