Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η φόρμουλα νίκης του Ισραήλ - Ρηξικέλευθη πρόταση Ritter (CIA): Διαπραγματεύσεις χωρίς μεσάζοντες

Η φόρμουλα νίκης του Ισραήλ - Ρηξικέλευθη πρόταση Ritter (CIA): Διαπραγματεύσεις χωρίς μεσάζοντες
Πρόταση παγίδα για την Hamas
Σχετικά Άρθρα
(upd) Την φόρμουλα νίκης του Ισραήλ περιγράφει ο Scott Ritter, πρώην αξιωματούχος της CIA, ο οποίος υποστηρίζει πως εάν η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu προσφέρει άμεσες διαπραγματεύσεις χωρίς μεσάζοντες, θα οδηγήσει την Hamas σε μια παγίδα κατά την οποία θα πρέπει είτε να αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ είτε να αρνηθεί τον διάλογο, και άρα να δεχθεί τη διεθνή κατακραυγή.

Αφήστε τα όπλα, συνομιλήστε

«Το Ισραήλ μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο σήμερα.
Σας δίνω τη φόρμουλα.
Πρωθυπουργέ Netanyahu, αν με ακούτε, δώστε προσοχή.
Σταματήστε τους βομβαρδισμούς, ζητήστε άμεση κατάπαυση του πυρός, επιτρέψτε όλη την παγκόσμια ανθρωπιστική βοήθεια.
Παρουσιαστείτε ως ο σωτήρας του παλαιστινιακού λαού και μετά πείτε ότι είστε πρόθυμοι να καθίσετε με τη Hamas για να συνομιλήσετε για ομήρους και κρατούμενους» υποστήριξε ο Ritter.
Σύμφωνα με τον Ritter, απαραίτητη προϋπόθεση για τη διενέργεια αυτών των διαπραγματεύσεων, θα πρέπει να είναι η απουσία μεσολαβητών, κάτι που όπως λέει, θα οδηγήσει την Hamas να αναγνωρίσει το Ισραήλ.

Χάνει πολιτικά το Ισραήλ

«Σήμερα το Ισραήλ χάνει τον πόλεμο πολιτικά, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία η παγκόσμια κοινότητα έχει ταχθεί υπέρ του παλαιστινιακού λαού.
Και αυτό συμβαίνει για τον λόγο ότι οι όλες οι ισραηλινές ενέργειες συμπίπτουν με το αρχικό σενάριο της Hamas, η οποία δεν μπορεί να ηττηθεί σε μια άμεση αντιπαράθεση.
Δεν μπορείς να νικήσεις τη Hamas αν προσπαθήσεις να την καταστρέψεις, γιατί η Hamas είναι μια ιδεολογία που βασίζεται στην έννοια της αντίστασης.
Όσο περισσότερο προσπαθείς να την καταστρέψεις, τόσο περισσότερο οι Παλαιστίνιοι θα γίνονται πιο πρόθυμοι να αντισταθούν» τονίζει ο Ritter.

Ο «κακός»

Για αυτό το λόγο ο αναλυτής συμβουλεύει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να αφήσει αυτό το σενάριο και να πάει σε διαπραγματεύσεις.
«Ακόμα και αν η Hamas αρνηθεί, θα χάσει την υποστήριξη που έλαβε πρόσφατα και θα γίνει και πάλι ο «κακός» στα μάτια της διεθνούς κοινότητας» επισημαίνει ο Ritter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης