Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Είμαι ανοικτός σε διαπραγματεύσεις με τον Putin για το Ουκρανικό – Δεν είναι έτοιμος να κάνει το «αποφασιστικό βήμα»

Scholz: Είμαι ανοικτός σε διαπραγματεύσεις με τον Putin για το Ουκρανικό – Δεν είναι έτοιμος να κάνει το «αποφασιστικό βήμα»
Η Ρωσία αναμένεται να αποσύρει στρατεύματα από την Ουκρανία πριν ξεκινήσουν οι ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με το Γερμανό Καγκελάριο
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 ότι είναι ανοιχτός για συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στο μέλλον.
«Στην παρούσα κατάσταση, θα πρέπει να μιλάμε μαζί του [με τον Putin] ξανά και ξανά, κάτι που έκανα πέρυσι και θα συνεχίσω να κάνω στο μέλλον», επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από τον γερμανικό εκδοτικό οίκο Heilbronner Stimme.
Ο Scholz πρόσθεσε ότι η Ρωσία αναμένεται να αποσύρει στρατεύματα από την Ουκρανία πριν ξεκινήσουν οι ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις.
Ο καγκελάριος υποστήριξε ότι ο Putin δεν ήταν έτοιμος για ένα τέτοιο «αποφασιστικό βήμα».
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι ανοιχτή σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις εφόσον το Κίεβο αναγνωρίζει τα εδαφικά κέρδη που έχουν κάνει οι ρωσικές δυνάμεις από την έναρξη της στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης