Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκπληξη στη Βρετανία - Νέος υπ. Εξωτερικών ο Cameron - Η μεγάλη επιστροφή

Έκπληξη στη Βρετανία - Νέος υπ. Εξωτερικών ο Cameron - Η μεγάλη επιστροφή
Ο 57χρονος Cameron αναλαμβάνει επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας
Γεγονός είναι η επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού David Cameron στην κεντρική πολιτική σκηνή της Βρετανίας.
Η Downing Street ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας ως υπουργού Εξωτερικών, σε μια θεαματική όσο και απρόσμενη επιστροφή στην πολιτική εκείνου που είχε προκαλέσει το δημοψήφισμα για το Brexit το 2016.
Ο 57χρονος Cameron αναλαμβάνει επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας μετά τον James Ceverly, ο οποίος επελέγη από τον πρωθυπουργό Rishi Sunak για να διαδεχθεί στο υπουργείο Εσωτερικών τη Suela Bravermann, που αποπέμφθηκε αφού διατύπωσε έντονες επικρίσεις για την αστυνομία.

Διεθνείς προκλήσεις

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά τον διορισμό του, ο Cameron είπε πως ευελπιστεί πως η εμπειρία του ως πρωθυπουργού θα τον βοηθήσει να ασχοληθεί με τις τρέχουσες διεθνείς προκλήσεις.
Ο Cameron ήταν πρωθυπουργός από το 2010 έως το 2016, όταν παραιτήθηκε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit, κατά το οποίο η Βρετανία ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η απρόσμενη επιστροφή του στην πρώτη γραμμή της βρετανικής πολιτικής πραγματοποιείται αφού πέρασε τα τελευταία επτά χρόνια γράφοντας τα απομνημονεύματά του και εμπλεκόμενος με τις επιχειρήσεις, περιλαμβανομένης της Greensill Capital, μιας εταιρίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών η οποία κατέρρευσε αργότερα.
Η κατάρρευση της Greensill πυροδότησε ερωτήματα σχετικά με το σε ποιο βαθμό πρώην ηγέτες μπορούν να χρησιμοποιούν το στάτους τους προκειμένου να επηρεάσουν την κυβερνητική πολιτική, αφού ο Cameron είχε επικοινωνήσει κατ΄επανάληψη με υψηλόβαθμους υπουργούς το 2020 κάνοντας λόμπινγκ για την εταιρία.
Το γραφείο του Sunak δήλωσε σήμερα πως ο βασιλιάς Κάρολος ενέκρινε την απόφαση να δοθεί έδρα στον Κάμερον στη βρετανική άνω βουλή, τη Βουλή των Λόρδων, επιτρέποντάς του να επιστρέψει στην κυβέρνηση ως υπουργός παρότι δεν είναι πλέον εκλεγμένο μέλος του κοινοβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης