Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Απαράδεκτη η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με όποιον τρόπο κι αν γίνει

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Απαράδεκτη η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με όποιον τρόπο κι αν γίνει
Ο Anders Fogh Rasmussen, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, παρουσίασε πρόσφατα μια πρόταση με βάση την οποία η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, χωρίς τα εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία
Η ένταξη της Ουκρανίας στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ, εν μέρει ή με οποιαδήποτε μορφή θεωρείται «απαράδεκτη» για τη Μόσχα, δήλωσε σήμερα 16/11 η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Είτε πρόκειται για ορισμένες περιοχές (της Ουκρανίας) είτε σε οποιαδήποτε μορφή, η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι απαράδεκτη για τη Ρωσία», είπε η Zakharova κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Ο Anders Fogh Rasmussen, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, παρουσίασε πρόσφατα μια πρόταση με βάση την οποία η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, χωρίς τα εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Rasmussen συνεργάστηκε με τον Αντρίι Γέρμακ, τον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Zelensky πριν από τη φετινή σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, η οποία ωστόσο δεν κατέληξε σε κάποια «πρόσκληση» των συμμάχων προς το Κίεβο.
Rasmussen και Γέρμακ συζητούν τώρα ξανά τη θέση της Ουκρανίας στη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας.
Ο Rasmussen, που υπήρξε ΓΓ του ΝΑΤΟ μεταξύ 2009-14, επιμένει ότι το σχέδιο «μερικής» ένταξης της Ουκρανίας δεν παραπέμπει σε «πάγωμα» των εχθροπραξιών, αλλά θα αποτελούσε μια προειδοποίηση προς τη Ρωσία ότι δεν μπορεί να εμποδίσει το Κίεβο να προσχωρήσει στη συμμαχία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης