Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shein: Ο κινεζικός κολοσσός ένδυσης κατέθεσε αίτηση για εισαγωγή στη Wall Street

Shein: Ο κινεζικός κολοσσός ένδυσης κατέθεσε αίτηση για εισαγωγή στη Wall Street
Οι Goldman Sachs, JPMorgan Chase και Morgan Stanley έχουν προσληφθεί ως κύριοι ανάδοχοι της IPO
Aίτηση για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο των HΠΑ κατέθεσε ο κινεζικός κολοσσός ένδυσης Shein, αντίπαλο δέος των Zara και H&M,  σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το Reuters.
Οι Goldman Sachs, JPMorgan Chase και Morgan Stanley έχουν προσληφθεί ως κύριοι ανάδοχοι της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) και η Shein με έδρα τη Σιγκαπούρη θα μπορούσε να ξεκινήσει τη νέα πώληση μετοχών κάποια στιγμή το 2024, ανέφεραν οι πηγές.
Η Shein δεν έχει καθορίσει το μέγεθος της συμφωνίας ή την αποτίμηση κατά την ΑΜΚ, ανέφεραν οι πηγές.
Το Bloomberg ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι στοχεύει σε έως και 90 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την εισαγωγή στο χρηματιστήριο.
Η Shein και οι τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Αποτίμηση άνω των 60 δισ. δολ

Η εταιρεία που ιδρύθηκε στην ηπειρωτική Κίνα το 2012 αποτιμήθηκε πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την άντληση κεφαλαίων τον Μάιο, μειωμένη κατά ένα τρίτο από τον γύρο χρηματοδότησης του 2022.
Η πιο πολύτιμη επιχείρηση που έχει ιδρυθεί στην Κίνα και έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι στιγμής είναι το ντεμπούτο του γίγαντα των υπηρεσιών μεταφοράς με αυτοκίνητο (ride-hailing) Didi Global το 2021 με αποτίμηση 68 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η κίνηση του γίγαντα της γρήγορης μόδας να εισαχθεί στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ έρχεται καθώς η αγορά των αρχικών δημόσιων προσφορών πασχίζει να ανακάμψει μετά από μια σειρά αποτυχημένων χρηματιστηριακών ντεμπούτων.
Τους τελευταίους μήνες έγιναν τέσσερις μεγάλες δημόσιες εγγραφές και οι τρεις από αυτές απογοήτευσαν τους επενδυτές.
Οι μετοχές της γερμανικής εταιρείας κατασκευής σανδαλιών Birkenstock, της εφαρμογής παράδοσης ειδών παντοπωλείου Instacart, και του σχεδιαστή τσιπ Arm Holdings υποχώρησαν κάτω από τις τιμές των IPO τους τις ημέρες που ακολούθησαν τα ντεμπούτα τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης