Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμη προειδοποίηση από Πολωνία: Πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο με τη Ρωσία εντός των επόμενων 3 ετών

Κρίσιμη προειδοποίηση από Πολωνία: Πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο με τη Ρωσία εντός των επόμενων 3 ετών
Η ρωσική στρατιωτική βιομηχανία εργάζεται με ταχείς ρυθμούς και μπορεί να αποκαταστήσει τους πόρους της τα επόμενα τρία χρόνια
Ο επικεφαλής της πολωνικής υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας, Jacek Severa, σε συνέντευξή του στην πολωνική εφημερίδα Nasz Dziennik, εξέφρασε την άποψη ότι οι χώρες της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστούν για μια πιθανή επίθεση από τη Ρωσία εντός των επόμενων τριών ετών.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η εν λόγω περίοδος είναι κρίσιμη για να διασφαλιστεί η ετοιμότητα για πιθανή σύγκρουση.
Ο Severa σημείωσε ότι οι εκτιμήσεις των Γερμανών αναλυτών για μεγαλύτερο χρονικό πλαίσιο είναι υπερβολικά αισιόδοξες. Τόνισε την ανάγκη υιοθέτησης ενός συντομότερου χρονικού ορίζοντα τριών ετών για την προετοιμασία για αντιπαράθεση.
Ο επικεφαλής επεσήμανε επίσης ότι η ρωσική στρατιωτική βιομηχανία εργάζεται με ταχείς ρυθμούς και μπορεί να αποκαταστήσει τους πόρους της τα επόμενα τρία χρόνια.
Στο πλαίσιο αυτής της δήλωσης, ο Severa προέτρεψε να μην αγνοηθεί η δήλωση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Shoigu για τη δημιουργία νέων βάσεων και 12 νέων μονάδων ή μονάδων στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας.
Η απόφαση έρχεται ως απάντηση στην πρόθεση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και αυξάνει την ένταση στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας.
Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ιδιαίτερα οι χώρες της Βαλτικής, εκφράζουν ολοένα και περισσότερο ανησυχία για μια πιθανή ρωσική επίθεση.
Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Πολωνός, δεν έχουν δοθεί ακόμη λογικές εξηγήσεις γιατί η Μόσχα θα μπορούσε να ξεκινήσει μια πλήρους κλίμακας στρατιωτική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.
Ταυτόχρονα, στις χώρες της Βαλτικής, η στρατιωτική απειλή από τη Ρωσική Ομοσπονδία παίρνει τη μορφή... εμμονής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης