Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - βόμβα από Zakharova (Ρωσία): Στη BlackRock ο ορυκτός πλούτος της Ουκρανίας, σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια

Αποκάλυψη - βόμβα από Zakharova (Ρωσία): Στη BlackRock ο ορυκτός πλούτος της Ουκρανίας, σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια
Στόχος να τεθούν όλες οι επιχειρήσεις, τα εδάφη και οι ορυκτοί πόροι της Ουκρανίας υπό τη διαχείριση της πολυεθνικής εταιρείας BlackRock
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα προσπαθήσει να πείσει την Ουάσινγκτον να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, ενώ προέβη σε μία ενδιαφέρουσα αποκάλυψη, σχεετικά με τον ρόλο της BlackRock.
"Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες συζητήσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο, ο Zelensky θα παρακαλέσει για άλλη μια φορά τα αφεντικά του -στην πραγματικότητα τους παραγωγούς της τραγικωμικής του παράστασης- να μην τερματίσουν τη γενναιόδωρη χρηματοδότηση του καθεστώτος του Κιέβου", επισήμανε η διπλωμάτης.
Σύμφωνα με την ίδια, ο Zelensky θα προσπαθήσει στην πραγματικότητα "να πείσει τον Λευκό Οίκο να φροντίσει καλύτερα την Ουκρανία παρά τον αμερικανικό λαό".

O ρόλος της BlackRock

Υπάρχει και ένας άλλος λόγος πίσω από το ταξίδι του Zelensky συνέχισε η Zakharova, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων TASS.
"Τα ουκρανικά κανάλια Telegram αναφέρουν ότι ήταν απαραίτητο να οριστικοποιηθεί η κίνηση να τεθούν όλες οι επιχειρήσεις, τα εδάφη και οι ορυκτοί πόροι της Ουκρανίας υπό τη διαχείριση της πολυεθνικής εταιρείας BlackRock σε αντάλλαγμα για τη βοήθειά της προς το Κίεβο να λάβει άλλο ένα μεγάλο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας", εξήγησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Zelensky κατανοεί ότι "η Ουκρανία δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια", σημείωσε η Ζakharova.
"Νοιάζεται μόνο για το ένα πολιτικό του μέλλον και, στην πραγματικότητα, για την επιβίωσή του.
Είναι απλά αδύνατο αυτό χωρίς χρήματα και αμερικανική υποστήριξη", κατέληξε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης