Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να λυθεί το Ουκρανικό, ειρήνη με την Ρωσία

New York Times: Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να λυθεί το Ουκρανικό, ειρήνη με την Ρωσία
H επίσκεψη Zelensky στην Ουάσιγκτον αναδεικνύει τους φόβους του ότι η υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες σταδιακά θα μειωθεί λένε οι New York Times
Οι δυτικοί αξιωματούχοι είναι βέβαιοι ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, γράφουν οι New York Times.
«Πολλοί αξιωματούχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών υποστηρικτών της Ουκρανίας, πιστεύουν ότι μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων είναι το μόνο πιθανό ενδεχόμενο αποτέλεσμα», αναφέρουν οι New York Times.
Σύμφωνα με τους οι New York Times, η επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Zelensky στην Ουάσιγκτον αναδεικνύει τους φόβους του ότι η υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες σταδιακά θα μειωθεί.
Οι πολιτικοί του Κιέβου εξακολουθούν να ονειρεύονται την κατάληψη εδαφών από τη Ρωσία το 2024, αλλά η αμερικανική ηγεσία θεωρεί ότι η πιο ρεαλιστική στρατηγική είναι να περάσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε άμυνα.
Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορέσει ο Zelensky να κερδίσει χρόνο και να μπορέσει να συγκεντρώσει έναν νέο στρατό για την επόμενη επίθεση, γράφουν οι New York Times.
Τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν επί 6 μήνες να επιτεθούν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό…
Ωστόσο μετά από 125.000 απώλειες Ουκρανών στρατιωτών και κατεστραμμένα 557 τανκς και σχεδόν 1900 τεθωρακισμένα οχήματα η αντεπίθεση των Ουκρανών απέτυχε…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης