Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Επέστρεψε πάνω από τα 2.000 δολ. - Σήμα για μειώσεις επιτοκίων από τη Fed

Χρυσός: Επέστρεψε πάνω από τα 2.000 δολ. - Σήμα για μειώσεις επιτοκίων από τη Fed
Ο χρυσός ανέκτησε το επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού στις συναλλαγές της Ασίας,καθώς η Federal Reserve δήλωσε ότι τελείωσε με την αύξηση των επιτοκίων και έδωσε σήμα για μειώσεις επιτοκίων το 2024.
Η κεντρική τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια σταθερά, όπως αναμενόταν, και δήλωσε ότι πιθανότατα θα μειώσει τα επιτόκια με μεγαλύτερο από το αναμενόμενο περιθώριο το 2024, επικαλούμενη σαφή πρόοδο προς την κατεύθυνση της επαναφοράς του πληθωρισμού εντός του ετήσιου στόχου του 2%.
Η κίνηση αυτή προκάλεσε εικασίες σχετικά με το πιθανό χρονοδιάγραμμα των μειώσεων της Fed και οδήγησε το δολάριο σε χαμηλό τεσσάρων μηνών.
Ο χρυσός ανέκτησε το επίπεδο των 2.000 δολαρίων ανά ουγγιά, καθώς η προοπτική χαμηλότερων αμερικανικών επιτοκίων ενίσχυσε την ελκυστικότητα του κίτρινου μετάλλου.
Ο χρυσός spot αυξήθηκε κατά 0,2% στα 2.031,88 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό που λήγουν τον Φεβρουάριο εκτινάχθηκαν πάνω από 2% στα 2.046,45 δολάρια ανά ουγγιά.
Παρόλα αυτά, το κίτρινο μέταλλο παρέμεινε αρκετά κάτω από τα υψηλά ρεκόρ άνω των 2.100 δολαρίων ανά ουγγιά που σημειώθηκαν στις αρχές του μήνα, καθώς οι αγορές παρέμειναν αβέβαιες για το πότε ακριβώς η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Πτώση στον χαλκό λόγω Κίνας

Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού παρέμειναν αμετάβλητες την Πέμπτη, καθώς οι  ανησυχίες σχετικά με την οικονομική επιβράδυνση στον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα αντιστάθμισαν σε μεγάλο βαθμό την αισιοδοξία για τη μείωση των επιτοκίων.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χαλκό με λήξη τον Μάρτιο υποχώρησαν κατά 0,1% στα 3,8332 δολάρια ανά λίβρα.
Οι ανησυχίες για την Κίνα παρέμειναν στο παιχνίδι μετά από μια σειρά αδύναμων οικονομικών στοιχείων για τον Νοέμβριο, καθώς οι αγορές φοβούνταν επιβράδυνση της ζήτησης χαλκού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης