Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο: Αμερικάνοι (;) τα τρία παιδιά του Ουκρανού υπ. Άμυνας Rustem Umerov

Σκάνδαλο: Αμερικάνοι (;) τα τρία παιδιά του Ουκρανού υπ. Άμυνας Rustem Umerov
O Umerov ζητά από τους Ουκρανούς που είναι στο εξωτερικό, να επιστρέψουν για να ενταχθούν στον ουκρανικό στρατό
Σε μια χρονική στιγμή που οι Ουκρανοί μετρούν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς - οι Ρώσοι κάνουν λόγο για 160.000 Ουκρανούς νεκρούς σε έξι μήνες και για 383.000 νεκρούς και τραυματίες από την έναρξη των συγκρούσεων - και που ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky υποστηρίζει ότι θα πρέπει να επιστρατευτούν ακόμα 500.000 Ουκρανοί για να συνεχιστεί ο πόλεμος κατά της Ρωσίας, πληροφορίες από ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως τα τρία παιδιά του Ουκρανού υπουργού Άμυνας, Rustem Umerov… έλαβαν την αμερικανική υπηκοότητα.
Μόλις σήμερα άλλωστε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας υποστήριξε σε γερμανικά ΜΜΕ πως λόγω της δραματικής έλλειψης στρατιωτών, θα επιστρατευτούν Ουκρανοί ηλικίας 25 με 60 ετών που βρίσκονται σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη.

Αμερικάνοι πολίτες

Κι όμως μέσα σε αυτές τις τραγικές στιγμές για την Ουκρανία και τους Ουκρανούς, η ουκρανική ιστοσελίδα strana.ua μετέδωσε την πληροφορία πως τα τρία παιδιά του Umerov έλαβαν την αμερικανική υπηκοότητα.
«Όσον αφορά τον υπουργό Άμυνας Umerov, ο οποίος θέλει να «ζητήσει» από τους Ουκρανούς που βρίσκονται στο εξωτερικό να υπηρετήσουν στον στρατό, αναφέρουμε πως τρία από τα παιδιά του έχουν ήδη γίνει πολίτες των ΗΠΑ» επισημαίνει το δημοσίευμα.

Μη επιβεβαιωμένη πληροφορία

Πάντως, το πρακτορείο Unian υποστηρίζει πως η πληροφορία που μετέδωσε το strana.ua δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ άλλα ΜΜΕ μεταδίδουν πως τα παιδιά του Umerov έλαβαν ουκρανικά διαβατήρια στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, το strana.ua επανέρχεται, τονίζοντας ότι ακόμη και αν δεν είναι πολίτες των ΗΠΑ, αλλά έλαβαν μόνο ουκρανικό διαβατήριο εκεί, αυτό δείχνει ότι «τα παιδιά του Υπουργού Άμυνας, ο οποίος θέλει να κινητοποιήσει τους Ουκρανούς στο εξωτερικό, ζουν ή, τουλάχιστον το 2022, έζησαν εκτός Ουκρανίας».
Πληροφορίες αναφέρουν πως σε σχετική δήλωση του Umerov για το 2022 που υπάρχει στο ενιαίο κρατικό μητρώο, η Ουκρανία αναφέρεται στη στήλη «ιθαγένεια» των παιδιών του και ότι στις ΗΠΑ έλαβαν το έγγραφο της ταυτότητας τους.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρονται ως ο εγγεγραμμένος τόπος διαμονής του γιου του και των δύο θυγατέρων του, Seyid Akhmed, Meryem και Ava.
Η ημερομηνία γέννησης των παιδιών είναι κρυμμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης