Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Αποκαλύφθηκε νέο σκάνδαλο διαφθοράς στο στρατό – Μίζες 40 εκατ. δολ. για βλήματα πυροβολικού

Ουκρανία: Αποκαλύφθηκε νέο σκάνδαλο διαφθοράς στο στρατό – Μίζες 40 εκατ. δολ. για βλήματα πυροβολικού
Διεφθαρμένο το καθεστώς Zelensky
Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι εντόπισε την προσπάθεια ορισμένων αξιωματούχων να αγοράσουν βλήματα πυροβολικού σε διογκωμένες τιμές, αποκαλύψεις που ήρθαν μετά τη δέσμευση του υπουργού Άμυνας Rustem Umerov να εξαλείψει τη διαφθορά στη στρατιωτική σφαίρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείυο Bloomberg.
Ένας αξιωματούχος συνελήφθη και άλλοι απολύθηκαν από τις θέσεις τους ως αποτέλεσμα της έρευνας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Η κοινή έρευνα που διεξήχθη από την Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας και τη Γενική Εισαγγελία διαπίστωσε ότι μια ομάδα αξιωματούχων με ηγέτη τον επικεφαλής του τμήματος παραγωγής πυρομαχικών έλαβε πληρωμή για σύμβαση για βλήματα πυροβολικού με τιμές που ήταν ήταν πάνω από τα προβλεπόμενα.
Σύμφωνα με τη δήλωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου, μια νεοσύστατη υπηρεσία στρατιωτικών αγορών υπέγραψε μια αναθεωρημένη σύμβαση που όριζε σημαντικά φθηνότερες τιμές.
Ωστόσο, η πληρωμή για τα βλήματα έγινε σύμφωνα με προηγούμενες συμφωνίες που είχαν συνταχθεί από τους αξιωματούχους που είχαν στόχο την έρευνα και οδήγησε σε «μίζες» που υπολογίζονται σε 40 εκατομμύρια δολάρια.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι αξιωματούχοι θα υποβληθούν σε πολυγραφικό τεστ, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στην ιστοσελίδα του.
Ο Umerovοφ έγινε υπουργός Άμυνας στις αρχές Σεπτεμβρίου, αφού ο προκάτοχός του Oleksii Reznikov ανατράπηκε εν μέσω ισχυρισμών για δωροδοκία σε στρατιωτικές προμήθειες από υφισταμένους του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης