Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο μήνυμα της Ρωσίας σε ΕΕ για Ουκρανία: Τίποτα δεν θα αλλάξει την έκβαση του πολέμου - Μόνο η ευρωπαϊκή οικονομία πλήττεται

Νέο μήνυμα της Ρωσίας σε ΕΕ για Ουκρανία: Τίποτα δεν θα αλλάξει την έκβαση του πολέμου - Μόνο η ευρωπαϊκή οικονομία πλήττεται
Οι Financial Times ανέφεραν ότι η ΕΕ ετοιμάζει ένα εφεδρικό σχέδιο χρηματοδότησης ύψους έως και 20 δισ. ευρώ για την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Νέο μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στήριξη στην Ουκρανία απηύθυνε η Ρωσία, τονίζοντας ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει την έκβαση του πολέμου αλλά και ότι από αυτή τη στρατηγική μόνο η ευρωπαϊκή οικονομία πλήττεται.
Οι δηλώσεις έγιναν στον απόηχο δημοσιεύματος των Financial Times ότι η ΕΕ ετοιμάζει ένα εφεδρικό σχέδιο χρηματοδότησης ύψους έως και 20 δισ. ευρώ για το Κίεβο. Μάλιστα, το σχέδιο που χρηματοδοτείται από το χρέος θα παρακάμψει την Ουγγαρία, η οποία αντιτίθεται σε μια τέτοια βοήθεια προς την Ουκρανία, επιτρέποντας στην ΕΕ να αποδεσμεύσει τα κεφάλαια στο Κίεβο γρήγορα.
Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, άφησε να εννοηθεί, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα, ότι οι φορολογούμενοι της ΕΕ άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι τα χρήματά τους ξοδεύονται λανθασμένα από τις αρχές της Ουκρανίας.
«Τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Αμερικανοί γνωρίζουν ήδη καλά το επίπεδο της διαφθοράς (στην Ουκρανία) και καταλαβαίνουν ότι ένα αρκετά μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων κλέβεται», δήλωσε o Peskov σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Αυτά τα χρήματα δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν την πορεία των γεγονότων (στη σύγκρουση στην Ουκρανία)... Τα χρήματα αυτά διατίθενται σε βάρος των οικονομιών της ΕΕ που ήδη περνούν δύσκολες στιγμές...», είπε.
Ο Peskov επανέλαβε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει την ειδική, όπως την αποκαλεί, στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι να επιτύχει «τους στόχους που βρίσκονται μπροστά μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης