Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρητορική πολέμου από το Κίεβο, δεν θέλουν ειρήνη – Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Ίχνος ντροπής οι Γερμανοί

Ρητορική πολέμου από το Κίεβο, δεν θέλουν ειρήνη – Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Ίχνος ντροπής οι Γερμανοί
Οι ΗΠΑ λένε ότι είμαστε εχθρός τους, ο Zelensky πρόδωσε το λαό του είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Το Κίεβο έχει ρητορική πολέμου και δεν έχει καμία διάθεση για ειρήνη υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov.
«Πρέπει να επιβεβαιώσουμε την έλλειψη οποιασδήποτε βούλησης για ειρήνη από την πλευρά του καθεστώτος του Zelensky.
Οι εκπρόσωποι του σκέφτονται με όρους πολέμου, καταφεύγουν σε μάλλον επιθετική ρητορική.
Οποιαδήποτε διακοπή των συγκρούσεων αποκλείεται από την πλευρά τους.
Η απόφαση της 30ης Σεπτεμβρίου του 2022 του Zelensky για απαγόρευση των διαπραγματεύσεων με τη ρωσική ηγεσία παραμένει σε ισχύ.
Βγάλτε τα συμπεράσματα σας» υποστήριξε ο Lavrov, αναφέροντας πως ένα πρώτο βήμα για τις συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας είναι η άρση αυτής της απαγόρευσης από τον Zelensky.

Αρρωστημένη φαντασία το ειρηνευτικό σχέδιο Zelensky

Ο Lavrov χαρακτήρισε την περίφημη «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky αποκύημα αρρωστημένης φαντασίας, επισημαίνοντας πως επί της ουσίας αυτό που προβλέπει αυτό το σχέδιο είναι να επιστρέψει στη Ρωσία στα σύνορα του 1991, να εγκαταλείψει την Κριμαία και το Donbass.
Επισήμανε δε ότι ο στόχος ήταν να αναγκαστούν πολλά αναπτυσσόμενα κράτη να υπογράφουν αυτήν την «φόρμουλα».

Πιο ισχυρή η Ρωσία το 2023

Επιπλέον, σημείωσε ότι η Ρωσία έγινε σημαντικά ισχυρότερη το 2023 και ότι ο ρωσικός λαός έχει συσπειρωθεί, στεκόμενος απέναντι στον υβριδικό πόλεμο της Δύσης.
Όπως είπε, η Δύση πόνταρε στη διχόνοια της ρωσικής κοινωνίας, αλλά τελικά κατάφερε να επιτύχει την ενότητα των Ρώσων.
Μάλιστα ανέφερε πως η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει στο πλαίσιο της στρατιωτικής της επιχείρησης και οι οποίοι συρρικνώνονται στην αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.

Οι ΗΠΑ λένε ότι είμαστε εχθρός τους

Ο Lavrov υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ είναι αυτές που έχουν αποκαλέσει τη Ρωσία εχθρό.
«Είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη.
Προσπάθησαν να μας κατακτήσουν περισσότερες από μια φορές» τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, ο οποίος ανέφερε πως όλοι έχουν κουραστεί και βαρεθεί με το δολάριο, το οποίο έχει μετατραπεί σε μέσο… για την αλλαγή κυβερνήσεων και την παρέμβαση σε εσωτερικές υποθέσεις κρατών.

Απέτυχε η Δύση

Επιπλέον, ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε ότι η προσπάθεια της Δύσης να φέρει μια στρατηγική ήττα της Ρωσίας απέτυχε παταγωδώς ενώ κατηγόρησε Ευρωπαίους αξιωματούχους για την έλλειψη τρόπων απέναντι στην Κίνα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στο Πεκίνο
«Ναι, έχουν συνηθίσει να συζητούν με τις πρώην αποικίες τους, μερικές μεσαίου μεγέθους χώρες που εξαρτώνται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα δυτικά κράτη.
Αλλά μιλούν έτσι με μια μεγάλη δύναμη, τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου;
Με μια χώρα με πολλές χιλιετίες ιστορίας, πολιτισμού, παραδόσεων, εφευρέσεων;
Αυτό λέει πολλά για τα ήθη της σύγχρονης ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας» υποστήριξε ο Lavrov, αναφερόμενος κυρίως στην τοποθέτηση της επικεφαλής της Κομισιόν Ursula von der Leyen, η οποία είχε πει πως η στάση της Ευρώπης απέναντι στην Κίνα θα εξαρτηθεί από τη στάση του Πεκίνου απέναντι στην Ουκρανία.

Προδότης ο Zelensky

Ο Lavrov υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky πρόδωσε τον λαό του.
Όπως είπε, πριν μερικά χρόνια ο Zelensky είχε αναφέρει ότι «είναι Εβραίος, ότι η γλώσσα του είναι τα ρωσικά και ότι ο ίδιος είναι πολίτης της Ουκρανίας».
Γιατί δεν μπορεί να παραμείνει σε αυτή τη γραμμή;
Πρόδωσε το λαό του.
Και δεν πρόδωσε ένα μέρος αυτού, αλλά όλο τον λαό του» τόνισε ο Lavrov, επισημαίνοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών πάντα μιλούσε ρωσικά, ότι έβλεπε ταινίες και διάβαζε βιβλία στα ρωσικά.

Ίχνος ντροπής οι Γερμανία

Ιδιαίτερη επίθεση εξαπέλυσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ κατά της Γερμανίας.
Αναφερόμενος στην προμήθεια γερμανικών όπλων στην Ουκρανία, και επισημαίνοντας ότι η Μόσχα έπαιξε βασικό ρόλο στην ενοποίηση της Γερμανίας, είπε ότι η σημερινή ηγεσία της Γερμανίας δεν έχει ίχνος ντροπής.
«Όταν κάποιος δείχνει τόση αχαριστία σε κάποιον, οι άνθρωποι με συνείδηση ντρέπονται γι' αυτό και, ίσως, δυσκολεύονται ακόμη και να κοιμηθούν.
Όσοι συμμετέχουν τώρα στην ηγεσία της Γερμανίας στερούνται ένα τέτοιο συναίσθημα» είπε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης