Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα άκρα Ισραήλ και Τουρκία: Δεν επανατοποθετείται πρέσβης στην Άγκυρα όσο ο Erdogan είναι πρόεδρος

Στα άκρα Ισραήλ και Τουρκία: Δεν επανατοποθετείται πρέσβης στην Άγκυρα όσο ο Erdogan είναι πρόεδρος
«Αχαριστία» καταλογίζει στη Τουρκία ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ
Δεν θα επανατοποθετηθεί Ισραηλινός πρέσβης στην Άγκυρα, όσο ο Recep Tayyip Erdogan θα είναι Πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα το πρωί στο κρατικό ισραηλινό ραδιόφωνο ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Eli Cohen.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την πορεία των διμερών σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας ύστερα από χθεσινές επικριτικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κατά του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Benjamin Netanyahu, ο Eli Cohen δήλωσε ότι «η Τουρκία θα έπρεπε να είναι ευγνώμων στο Ισραήλ, τη στιγμή που τον περασμένο Φεβρουάριο συστήθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση υπαίθριο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύθηκαν σεισμόπληκτοι την νότιοανατολικής Τουρκίας».
«Αντιθέτως, πρόσθεσε ο Cohen, τη στιγμή που ο Γερμανός Καγκελάριος Scholz χαρακτήρισε την οργάνωση Χαμάς ως ‘νέους Ναζί’, ο Τούρκος Πρόεδρος την αποκαλεί ‘απελευθερωτική οργάνωση’».
«Θεωρώ ότι η απόφασή μου να ανακληθεί ο Ισραηλινός πρέσβης από την Άγκυρα, αποδεικνύεται ορθή, ύστερα από όλα όσα προηγήθηκαν», κατέληξε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.
Ο Τούρκος Πρόεδρος, σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι «ο Benjamin Netanyahu δεν διαφέρει σε τίποτα από τον Adolph Hitler», παρά μόνο στο ότι «τον Netanyahu τον υποστηρίζει η Δύση και οι Ηνωμένες Πολιτείες» και ότι «χρησιμοποιεί αυτήν τη στήριξη για να σκοτώσει 20.000 Παλαιστινίους στη Γάζα».
Ανταπαντώντας, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «τη στιγμή που η κυβέρνηση της Τουρκίας διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στις φυλακίσεις δημοσιογράφων σε αντιφρονούντων, ο Erdogan είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας παραδίδει μαθήματα ηθικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης