Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Πολωνία - 'Εκτακτη σύσκεψη λόγω άγνωστου αντικειμένου που εισήλθε από την Ουκρανία

Συναγερμός στην Πολωνία - 'Εκτακτη σύσκεψη λόγω άγνωστου αντικειμένου που εισήλθε από την Ουκρανία
Το άγνωστο αντικείμενο εντοπίστηκε από πολωνικά ραντάρ αεράμυνας και μετά εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο
(upd) Άγνωστο αντικείμενο εισήλθε στον εναέριο χώρο της Πολωνίας, χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ, από την κατεύθυνση των συνόρων με την Ουκρανία σήμερα το πρωί, δήλωσε η Διοίκηση Επιχειρήσεων του πολωνικού στρατού, ενώ η Ρωσία πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις της κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ουκρανία από τότε που εισέβαλε στη χώρα.

Επείγουσα σύσκεψη

Ο πρόεδρος της Πολωνίας συγκάλεσε επείγουσα συνάντηση με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας σε σχέση με την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου από την Ουκρανία.
Ειδικότερα, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου, όταν ένα άγνωστο αντικείμενο, προερχόμενο από το έδαφος της Ουκρανίας, εισήλθε στον εναέριο χώρο της χώρας, ανέφερε η επιχειρησιακή διοίκηση των πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το άγνωστο αντικείμενο εντοπίστηκε από πολωνικά ραντάρ αεράμυνας και μετά εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο.
Ο Πρόεδρος Duda είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Władysław Kosiniak-Kamysz ενώ παράλληλα έχει προγραμματιστεί επείγουσα συνάντηση στο Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας με τον υπουργό, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Wiesław Kukula και τον επιχειρησιακό διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων Maciej. Klisz.
Η έρευνα για άγνωστο αντικείμενο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός RMF FM.
Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό, το αντικείμενο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα προς τα δυτικά, κάτι που καταγράφηκε από κατοίκους του Przewoduw, που βρίσκεται στα σύνορα με την περιοχή Lviv της Ουκρανίας.
Στην περιοχή που βρισκόταν το αντικείμενο, δεν ακούστηκαν ήχοι εκρήξεων ή άλλα σημάδια καταστροφής.

Η Ρωσία στοχοθέτησε την Ουκρανία με 158 drones και πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας, και επικεντρώθηκε κυρίως σε υποδομές κρίσιμης σημασίας, βιομηχανίες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό.

Παρ' ολίγον... πόλεμος

‘Αδέσποτος’ ουκρανικός πύραυλος έπληξε το χωριό Πρζέβοντοφ στη νότια Πολωνία τον Νοέμβριο του 2022, σε ένα περιστατικό που δημιούργησε φόβους για επέκταση του πολέμου της Ουκρανίας και πέρα από τα σύνορα.
Τον Απρίλιο, στρατιωτικό αντικείμενο βρέθηκε σε δάσος κοντά στο χωριό Ζάμοσκ κοντά στην πόλη Μπίντγκοζ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι επρόκειτο για ρωσικό πύραυλο.
Πολωνοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων της αστυνομίας και μονάδων εθελοντών του στρατού, ερευνούσαν την περιοχή αλλά δεν είναι σαφές εάν το αντικείμενο κατέπεσε σε πολωνικό έδαφος. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης