Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικόβλητη η Βαρσοβία ζήτησε εσπευσμένα εξηγήσεις από τη Ρωσία για τον πύραυλο που τρόμαξε την Πολωνία

Πανικόβλητη η Βαρσοβία ζήτησε εσπευσμένα εξηγήσεις από τη Ρωσία για τον πύραυλο που τρόμαξε την Πολωνία
Ο πολωνικός στρατός ανακοίνωσε αργότερα ότι επρόκειτο για πύραυλο, ο οποίος έκανε ελιγμό στον πολωνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο Επιτετραμμένο Andrey Ordash σε σχέση με έναν πύραυλο που πέταξε στον πολωνικό εναέριο χώρο από την Ουκρανία.
Νωρίτερα στις 29/12/2023 οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι ένα άγνωστο εναέριο αντικείμενο που πετούσε από την Ουκρανία παραβίασε τον πολωνικό εναέριο χώρο.
Ο πολωνικός στρατός ανακοίνωσε αργότερα ότι επρόκειτο για πύραυλο, ο οποίος έκανε ελιγμό στον πολωνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ουκρανία. 
Ο αρχηγός του Πολωνικού Γενικού Επιτελείου Wieslaw Kukula δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, σύμφωνα με τα πολωνικά συστήματα ελέγχου ραντάρ, ο πύραυλος ανήκε στη Ρωσία, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι πληροφορίες δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί.
«Σήμερα το απόγευμα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Wladyslaw Teofil Bartoszewski κάλεσε τον Ρώσο επιτετραμμένο Andrey Ordash και του επέδωσε διάβημα με το οποίο το υπουργείο Εξωτερικών ζητούσε εξηγήσεις για την περίπτωση παραβίασης του εναέριου χώρου της Πολωνίας από πύραυλο cruise και την άμεση παύση τέτοιων ενεργειών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Παρέμεινε για 3 λεπτά στον εναέριο χώρο της Πολωνίας

Ο στρατηγός Maciej Klisz, επιχειρησιακός διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Πολωνίας, δήλωσε ότι το αντικείμενο πιθανότατα εγκατέλειψε τον πολωνικό εναέριο χώρο αφού παρέμεινε λιγότερο από τρία λεπτά πάνω από το έδαφος της χώρας και γύρισε πίσω στην Ουκρανία.
«Η πτητική του πορεία στο εσωτερικό πάνω από την πολωνική επικράτεια ήταν υπό παρακολούθηση» δήλωσε ο Klisz στους δημοσιογράφους.
«Προς το παρόν το σενάριο που προτείνω είναι ότι ο πύραυλος εγκατέλειψε τον εναέριο χώρο της Πολωνίας»
Η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία κατά την διάρκεια της νύχτας με 158 drones και πυραύλους, στοχεύοντας κρίσιμης σημασίας υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.
Τον Νοέμβριο του 2022 ένας ανεξέλεγκτος ουκρανικός πύραυλος είχε πλήξει το χωριό Πρζεβόντοου στη νότια Πολωνία σε ένα συμβάν που ενίσχυσε τους φόβους ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία επεκτείνεται εκτός συνόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης