Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πόλεμος Ισραήλ - Hamas στη Γάζα θα συνεχιστεί και το 2024 - Ξεκινά το κρίσιμο τρίτο στάδιο

Ο πόλεμος Ισραήλ - Hamas στη Γάζα θα συνεχιστεί και το 2024 - Ξεκινά το κρίσιμο τρίτο στάδιο
Ένας στους έξι Ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας είτε σκοτώθηκαν από λάθος, είτε από φίλια πυρά
Σχετικά Άρθρα
Ο πόλεμος Ισραήλ-Hamas στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστεί «καθ' όλη τη διάρκεια» του 2024, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες.

«Ο ισραηλινός στρατός πρέπει να κάνει εκ των προτέρων σχέδια γιατί θα κληθούμε για πρόσθετα καθήκοντα και μάχες κατά τη διάρκεια αυτού του έτους», δήλωσεο Ντάνιελ Χαγκάρι.
Πρόσθεσε ότι δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί έφεδροι θα χρειαστούν για τη συνέχιση των μαχών, τονίζοντας ωστόσο ότι ορισμένοι από αυτούς θα κάνουν ένα διάλειμμα από τον πόλεμο, για να προετοιμαστούν για «μακροχρόνιες μάχες».
«Ορισμένοι από τους εφέδρους θα επιστρέψουν στις οικογένειες και τις εργασίες τους ήδη από αυτήν την εβδομάδα», ανέφερε ο Χαγκάρι, κάτι που «θα τους επιτρέψει να ανακτήσουν δυνάμεις για επερχόμενες επιχειρήσεις το 2024».

Νεκροί 29 Ισραηλινοί στρατιώτες

Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας στους έξι Ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας είτε σκοτώθηκαν από λάθος, είτε από φίλια πυρά.
Το σύνολο ανέρχεται σε 29 στρατιώτες, εκ των οποίων οι 18 σκοτώθηκαν από φίλια πυρά. Άλλοι δύο σκοτώθηκαν από από λάθος πυρά και άλλοι εννέα από ατυχήματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισραηλινού στρατού, συνολικά 172 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της χερσαίας εισβολής στον παλαιστινιακό θύλακα.
Περισσότεροι από 900 έχουν τραυματιστεί.

Τα τρία στάδια

Από την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, κατά την οποία η μαχητική οργάνωση σκότωσε 1.140 ανθρώπους και κατέλαβε έως και άλλους 250 ως ομήρους, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να διεξάγουν τον πόλεμο σε τρία στάδια.
Το πρώτο ήταν οι έντονοι βομβαρδισμοί για να καθαριστούν οι δρόμοι πρόσβασης για τις χερσαίες δυνάμεις και να ενθαρρυνθούν οι άμαχοι να εκκενώσουν το έδαφος- το δεύτερο ήταν η εισβολή που ξεκίνησε στις 27 Οκτωβρίου.
Αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι ο στρατός στρέφεται τώρα στο τρίτο στάδιο, καθώς τα ισραηλινά άρματα μάχης και οι στρατιώτες έχουν πλέον καταλάβει μεγάλο μέρος της Λωρίδας της Γάζας.
"Αυτό θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες και θα περιλαμβάνει έντονες αποστολές αναχαίτισης εναντίον των τρομοκρατών.
Κανείς δεν μιλάει για περιστέρια ειρήνης που πετούν από τη Σατζάγια", δήλωσε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος σε μια περιοχή της Γάζας που έχει καταστραφεί από τις μάχες.

Αποσύρει στρατεύματα το Ισραήλ

Το Ισραήλ αποσύρει ορισμένα στρατεύματα από τη Γάζα για να στραφεί σε πιο στοχευμένες επιχειρήσεις κατά της Hamas, δήλωσε o Ισραηλινός αξιωματούχος.
Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι η απόσυρση επικεντρώνεται στους εφέδρους - από τους οποίους το Ισραήλ επιστράτευσε 300.000 για τον πόλεμο - και έχει σχεδιαστεί για να "αναζωογονήσει την ισραηλινή οικονομία".
Όμως ο αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι κάποιοι από τους στρατιώτες που αποσύρθηκαν από τη Γάζα στο νότο θα προετοιμαστούν για περιστροφή στα βόρεια σύνορα με το Λίβανο, όπου οι μαχητές της Hezbollah ανταλλάσσουν πυρά με το Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους.
Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει ότι αν η Hezbollah δεν υποχωρήσει, ελλοχεύει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στον Λίβανο.
Τόσο η Hamas όσο και η Hezbollah υποστηρίζονται από το Ιράν, του οποίου οι μαχητικοί σύμμαχοι στη Συρία, το Ιράκ και την Υεμένη έχουν επίσης πραγματοποιήσει επιθέσεις μεγαλύτερης εμβέλειας εναντίον του Ισραήλ
"Η κατάσταση στο μέτωπο του Λιβάνου δεν θα επιτραπεί να συνεχιστεί.
Αυτή η επερχόμενη εξάμηνη περίοδος είναι μια κρίσιμη στιγμή", δήλωσε ο αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης