Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meloni για ευρωεκλογές: Αγεφύρωτες διαφορές με το AfD για Ρωσία - Ενδιαφέρουσες οι θέσεις της Le Pen

Meloni για ευρωεκλογές: Αγεφύρωτες διαφορές με το AfD για Ρωσία - Ενδιαφέρουσες οι θέσεις της Le Pen
«Δεν ανησυχώ για τις ευρωεκλογές, η σχέση με τους συμμάχους είναι απόλυτα θετική», δήλωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό της χρονιάς παραχώρησε η Georgia Meloni, η οποία είχε αναβληθεί δυο φορές, λόγω προβλημάτων υγείας της Ιταλίδας πρωθυπουργού.
«Δεν ανησυχώ για τις Ευρωεκλογές, με τους συμμάχους στην κυβέρνηση η σχέση είναι απόλυτα θετική, θεωρώ ότι μπορούμε όλοι μας να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα», τόνισε η Meloni.
Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν πρόκειται ποτέ να συμμαχήσει με την Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενώ, σε ότι αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μια ενδεχόμενη δεύτερη θητεία της «Κομισιόν φον ντερ Λάιεν», η Meloni τόνισε ότι η λογική είναι διαφορετική, διότι «κάθε κυβέρνηση, ως γνωστόν, υποδεικνύει Επίτροπο».

Υποψηφιότητα Draghi για την Κομισιόν

Ερωτηθείσα σχετικά με ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Mario Draghi ως νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Υπάρχουν δυο στοιχεία. Σήμερα δεν είναι δυνατόν να μιλήσουμε για ονόματα υποψηφίων και ο ίδιος ο Draghi έχει πει ότι δεν είναι διαθέσιμος. Έκανα αντιπολίτευση στον Draghi, αλλά συνεργάστηκα μαζί του στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και χαίρομαι που ο ίδιος, τώρα, συνεργάζεται με την Κομισιόν. Θεωρώ, όμως, ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στους στόχους της νέας Επιτροπής, και όχι στα ονόματα. Οι κύριοι στόχοι πιστεύω ότι πρέπει να είναι μια ισχυρότερη Ευρώπη στις περιοχές κρίσης, πιο δυναμική στρατηγική ατζέντα, πιο ισχυρή υπεράσπιση των εξωτερικών συνόρων και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και εναρμόνιση της περιβαλλοντικής μετάβασης με την κοινωνική ευαισθησία».

Μεταναστευτικό

Με αναφορά στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό, η Meloni υπογράμμισε ότι «δεν είναι ικανοποιημένη από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, αν και την τελευταία περίοδο της περασμένης χρονιάς οι αφίξεις στις ακτές της Κάτω Ιταλίας παρουσίασαν μείωση».
«Οι προσδοκίες ήταν υψηλότερες, σαφώς, και είμαι έτοιμη να αναλάβω την όποια ευθύνη. Αλλά αυτό που προσπαθώ είναι να καταφέρω να λύσω το όλο αυτό θέμα με δομικό τρόπο, μακρόπνοα. Ο στόχος μας παραμένει να σταματήσουν οι αναχωρήσεις, να αξιολογήσουμε την δυνατότητα να δημιουργηθούν hotspot στην Αφρική για να εξακριβώσουμε ποιος έχει δικαίωμα παροχής ασύλου και να στηρίξουμε την νόμιμη μετανάστευση», είπε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Εκπυρσοκρότηση όπλου

Ερωτηθείσα σχετικά με την υπόθεση που αφορά το πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο οποίο ο βουλευτής του κόμματός της, Εμανουέλε Πότσολο, φέρεται να πήγε με περίστροφο και να πυροβόλησε στο πόδι έναν παρευρισκόμενο άνδρα, η Μeloni δήλωσε: «Κάποιος δεν φέρθηκε υπεύθυνα, εννοώ εκείνον που είχε στην ιδιοκτησία του το όπλο. Για τον λόγο αυτό ζήτησα να παραπεμφθεί, ο Πότσολο, στην αρμόδια επιτροπή του κόμματός μου και να αποφασιστεί η προσωρινή του παύση από τα Αδέλφια της Ιταλίας».

Debate και ESM

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός δήλωσε διατεθειμένη να πάρει μέρος σε τηλεοπτικό «ντιμπέιτ» με την γραμματέα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ελι Σλάιν, ενώ με αναφορά στην άρνηση της ιταλικής Βουλής να επικυρώσει την μεταρρύθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, υπογράμμισε ότι «στο ιταλικό Κοινοβούλιο δεν υπήρξε ποτέ μια πλειοψηφία υπέρ της έγκρισης του Μηχανισμού» και ότι «τώρα θα μπορούσε να δοθεί ευκαιρία για να μετατραπεί το εργαλείο αυτό σε κάτι το πιο αποτελεσματικό».

AfD και Lepen

Σε ερώτηση σχετικά με τυχόν συνεργασία με την Εναλλακτική για την Γερμανία και την Marine Le Pen, τέλος, η Giorgia Meloni τόνισε: «δεν θέλω να δίνω διπλώματα άσκησης πολιτικής. Με την Εναλλακτική για την Γερμανία υπάρχουν αποστάσεις που μοιάζουν αγεφύρωτες, όπως στο θέμα της Ρωσίας, ενώ η Le Pen θεωρώ ότι έχει προχωρήσει σε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση στο θέμα αυτό.
Εγώ εργάζομαι, κυρίως, στο πλαίσιο των Ευρωπαίων Συντηρητικών, αλλά πιστεύω, γενικότερα, πως όταν υπάρχουν κόμματα που λαμβάνουν ποσοστά 20% και 30% πρέπει όλοι να προβληματισθούν σχετικά με το πώς μπορούν να δοθούν απαντήσεις στους πολίτες που τα ψήφισαν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης