Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ανεστάλη η απεργία στο μετρό του Λονδίνου – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Βρετανία: Ανεστάλη η απεργία στο μετρό του Λονδίνου – Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις
Η προσφορά για αυξήσεις 5% χαρακτηρίστηκε από την Transport for London (TfL) ως «ό,τι περισσότερο μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά».
Οι απεργίες των εργαζομένων του υπόγειου σιδηρόδρομου του Λονδίνου που θα είχαν μειώσει τα δρομολόγια του μετρό αυτή την εβδομάδα αναστέλλονται, ανακοίνωσε το συνδικάτο RMT την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024.
Ελάχιστα ή καθόλου δρομολόγια αναμένονταν σε ολόκληρο το δίκτυο της πρωτεύουσας από το απόγευμα της Κυριακής (7/1) έως το πρωί της Παρασκευής (12/1).
Μέλη της Ένωσης Σιδηροδρόμων, Ναυτιλιακών και Μεταφορών (RMT) είχαν προηγουμένως ψηφίσει υπέρ της ανάληψης δράσης για αύξηση των αποδοχών κάτω από τον πληθωρισμό κατά 5%.
Η ένωση είπε ότι «θετικές συζητήσεις» σήμαιναν ότι θα μπορούσαν να γίνουν περαιτέρω συνομιλίες.
Η προσφορά του 5% χαρακτηρίστηκε από την Transport for London (TfL) ως «ό,τι περισσότερο μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά».
Ωστόσο, πηγές δήλωσαν στο BBC London περισσότερα χρήματα βρίσκονται τώρα στο τραπέζι και οι συνομιλίες για τις αμοιβές θα ανανεωθούν.
Ο γενικός γραμματέας του RMT Mick Lynch δήλωσε: «Μετά από περαιτέρω θετικές συζητήσεις σήμερα, οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία αμοιβής για τα μέλη μας του μετρό του Λονδίνου μπορούν τώρα να πραγματοποιηθούν σε βελτιωμένη βάση και εντολή με σημαντική περαιτέρω χρηματοδότηση για μια διευθέτηση».
Το περιέγραψε ως «σημαντικά βελτιωμένη θέση χρηματοδότησης» που σήμαινε ότι η προγραμματισμένη απεργία θα ανασταλεί «με άμεση ισχύ».
«Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε επείγουσες διαπραγματεύσεις με την TfL προκειμένου να αναπτύξουμε μια κατάλληλη συμφωνία και επίλυση της διαφοράς», πρόσθεσε.

Στα 50 εκατομμύρια λίρες ο κόστος

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan δήλωσε ότι είναι «ικανοποιημένος» που ματαιώθηκαν οι απεργίες και δήλωσε: «Θα είχαν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους Λονδρέζους και θα ήταν ένα σημαντικό πλήγμα για τις επιχειρήσεις της πρωτεύουσας τη χειρότερη δυνατή στιγμή.
«Αυτό δείχνει τι μπορεί να επιτευχθεί με τη δέσμευση και τη συνεργασία με τα συνδικάτα και το προσωπικό των μεταφορών, αντί να εργάζονται εναντίον τους».
Η UK Hospitality είχε προειδοποιήσει ότι η απεργία αναμένεται να κοστίσει στον κλάδο έως και 50 εκατομμύρια λίρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης