Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβες από το γραμματέα της Ουκρανικής Βουλής: O Zelensky πέθανε ως πολιτική προσωπικότητα - H προεδρία του τελειώνει εδώ

Βόμβες από το γραμματέα της Ουκρανικής Βουλής: O Zelensky πέθανε ως πολιτική προσωπικότητα - H προεδρία του τελειώνει εδώ
Ο Kostenko κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο ότι αποσύρθηκε από το προσκήνιο και σιώπησε για το νομοσχέδιο για την επιστράτευση
Ο γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Verkhovna Rada [Ουκρανική Βουλή], Roman Kostenko, επέκρινε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky για τη σιωπή του σχετικά με το νομοσχέδιο σχετικά με τους νέους κανόνες επιστράτευσης και σημείωσε ότι ο Ουκρανός ηγέτης πέθανε ως πολιτική προσωπικότητα και δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του κράτους.
«Πιστεύω ότι τώρα ο πρόεδρος Zelensky πρέπει να καταλάβει μόνος του ότι δεν θα είναι ποτέ ξανά πρόεδρος, ότι αυτή είναι μόνο μία θητεία. <…> Αυτός [ο Zelensky] πρέπει να καταλάβει ότι πολιτικά έχει ήδη πεθάνει», τόνισε με νόημα σε συνέντευξή του στο Radio NV.
Ο Kostenko, εκπροσωπώντας την παράταξη «Φωνή», κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο ότι αποσύρθηκε από το προσκήνιο και σιώπησε για το νομοσχέδιο σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις επιστράτευσης.
Κατά τη γνώμη του, ο Zelensky δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη, αλλά επιδιώκει μόνο να διατηρήσει τα δημοσκοπικά ποσοστά της δημοφιλίας του.
«Αυτό είναι ένα πρόβλημα για όλους μας <…> γιατί βλέπουμε τώρα ότι η επιθυμία του να διατηρήσει τα δικά του ποσοστά είναι ισχυρότερη από [την επιθυμία] να αναλάβει την ευθύνη», σχολίασε σε οξύτατους τόνους.
Το νομοσχέδιο για τους νέους κανόνες στράτευσης εισήχθη στη Ράντα αργά το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου 2023 και προκάλεσε σοβαρή ανησυχία στην ουκρανική κοινωνία.
Μεταξύ των κυριότερων καινοτομιών του εγγράφου είναι ο περιορισμός των δικαιωμάτων για μη εμφάνιση στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης, έως το κλείδωμα λογαριασμών, η μείωση της ηλικίας επιστράτευσης από 27 σε 25 ετών και η δυνατότητα αποστολής κλήσεων ηλεκτρονικά.
Οι ουκρανικές αρχές σκοπεύουν επίσης να κινητοποιήσουν ορισμένα άτομα με ειδικές ανάγκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης