Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα - Ρωσία... συμμαχία - Ρεκόρ 240 δισ. δολ. στο διμερές εμπόριο το 2023

Κίνα - Ρωσία... συμμαχία - Ρεκόρ 240 δισ. δολ. στο διμερές εμπόριο το 2023
Οι κινεζικές αποστολές προς τη Ρωσία σημείωσαν άλμα 46,9% το 2023
Σχετικά Άρθρα
Στα 240 δισεκατομμύρια δολάρια ανήκθε το διμερές εμπόριο της Κίνας με τη Ρωσία το 2023 σημειώνοντας ένα ακόμη νέο ρεκόρ, όπως έδειξαν την Παρασκευή τα στοιχεία των κινεζικών τελωνείων, καθώς οι δύο χώρες επιδιώκουν στενότερες οικονομικές σχέσεις, ακόμη και όταν μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Η Κίνα, ένας από τους κορυφαίους καταναλωτές πετρελαίου στον κόσμο, έχει αναδειχθεί σε σημαντική οικονομική σανίδα σωτηρίας για την εξαγωγέα ενέργειας Ρωσία, η οποία επί του παρόντος υπόκειται σε δυτικές κυρώσεις, σημειώνει το Reuters.
Η Μόσχα έχει επίσης αυξήσει τις αγορές κινεζικών προϊόντων, από αυτοκίνητα έως smartphones, καθώς οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές μάρκες εγκατέλειψαν τη ρωσική αγορά.

Αύξηση 26,3%

Το εμπόριο Κίνας-Ρωσίας σε δολάρια έφτασε τα 240,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, σημειώνοντας αύξηση 26,3% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων της Κίνας.
Οι κινεζικές αποστολές προς τη Ρωσία σημείωσαν άλμα 46,9% το 2023 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και εκτινάχθηκαν κατά 64,2% σε σύγκριση με το 2021, πριν από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία.
Οι εισαγωγές από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 13% πέρυσι από το 2022.
Οι μισές από τις εξαγωγές πετρελαίου και πετρελαιοειδών της Ρωσίας το 2023 έχουν αποσταλεί στην Κίνα, ανέφεραν τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τον Ρώσο αναπληρωτή πρωθυπουργό Alexander Novak στα τέλη Δεκεμβρίου.
Τα κινεζικά τελωνεία δεν δημοσιοποίησαν τα στοιχεία για τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία για τον μήνα Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης