Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο «αυτονομιστής» και «επικίνδυνος», για την Κίνα, Lai δηλώνει «έτοιμος για συνομιλίες» με το Πεκίνο

Ο «αυτονομιστής» και «επικίνδυνος», για την Κίνα, Lai δηλώνει «έτοιμος για συνομιλίες» με το Πεκίνο
Ως πρόεδρος, έχω μια σημαντική ευθύνη να διατηρήσω την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν, είπε σε συγκέντρωση υποστηρικτών
Ο νεοεκλεγής πρόεδρος της Ταϊβάν Lai Ching-te δήλωσε ότι είναι «έτοιμος να συμμετάσχει σε συνομιλίες» με το Πεκίνο υπό τον όρο του «αμοιβαίου σεβασμού και της ισότητας», αμέσως μετά την εκλογή του και τα σχόλια του Πεκίνου για το αποτέλεσμα των εκλογών που τον έφερε στη εξουσία.
"Εάν υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και ισότητα μεταξύ των δύο πλευρών, η Ταϊβάν είναι πρόθυμη να διεξαγάγει διάλογο με την Κίνα.
Θέλουμε να εμπλακούμε σε ανταλλαγές και συνεργασία προς όφελος των ανθρώπων και στις δύο πλευρές του στενού της Ταϊβάν για να δημιουργήσουμε ένα ειρηνικό και ευημερούν περιβάλλον", όπως είπε.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος δεσμεύτηκε επίσης να διατηρήσει την ειρήνη, τη σταθερότητα και το status quo στα στενά της Ταϊβάν.
«Ως πρόεδρος, έχω μια σημαντική ευθύνη να διατηρήσω την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν», είπε σε συγκέντρωση υποστηρικτών, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Ταϊβάν TVBS.
«Θα ενεργήσω σύμφωνα με τη δημοκρατική και ελεύθερη συνταγματική μας τάξη, <...> διατηρήσω το status quo και στις δύο πλευρές του στενού σύμφωνα με τις αρχές της αξιοπρέπειας και της ισότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης