Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Εάν η Δύση θέλει διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, να πάψει την εξοπλίζει και να άρει της κυρώσεις

Zakharova: Εάν η Δύση θέλει διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, να πάψει την εξοπλίζει και να άρει της κυρώσεις
Εάν αυτή η ρητορική προσανατολίζεται στο να παρασύρει τη Ρωσία σε κάποιο είδος ψυχεδελικής διαδικασίας με τους όρους της Δύσης για να επηρεάσει τις αρχές που διέπουν τη στάση της Ρωσίας, δεν θα παρασυρθούμε σε αυτή την παγίδα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ
Εάν η Δύση θέλει συνομιλίες για την Ουκρανία, θα πρέπει να σταματήσει να προμηθεύει το Κίεβο με όπλα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ελβετού Ομοσπονδιακού Συμβούλου για τις Εξωτερικές Υποθέσεις Ignazio Cassis ότι η Ρωσία πρέπει να συμπεριληφθεί στις ειρηνευτικές συζητήσεις.
Απευθυνόμενος σε συνέντευξη Τύπου στο Davos  νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Cassis επισήμανε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εμπλακεί η Ρωσία σε ειρηνευτικές συζητήσεις για την Ουκρανία με τη μεσολάβηση άλλων χωρών και τόνισε ότι μια ειρηνευτική διάσκεψη δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.
«Αν πρόκειται για την επιθυμία ορισμένων χωρών να βρουν μια διέξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει φέρει τη κατάσταση η Ουάσιγκτον, αυτό είναι ένα πράγμα.
Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία, να σταματήσουν να επιβάλλουν κυρώσεις και να κάνουν ρωσοφοβικές δηλώσεις», είπε στην εφημερίδα Izvestia.
«Εάν αυτή η ρητορική προσανατολίζεται στο να παρασύρει τη Ρωσία σε κάποιο είδος ψυχεδελικής διαδικασίας με τους όρους της Δύσης για να επηρεάσει τις αρχές που διέπουν τη στάση της Ρωσίας, δεν θα παρασυρθούμε σε αυτή την παγίδα», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης