Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump για πόλεμο στην Ουκρανία: Γνωρίζω καλά Putin και Zelensky - Αν εκλεγώ, θα λυθεί γρήγορα

Trump για πόλεμο στην Ουκρανία: Γνωρίζω καλά Putin και Zelensky - Αν εκλεγώ, θα λυθεί γρήγορα
Ο Ρεπουμπλικάνος είχε δηλώσει τον Μάρτιο του 2022 πως ο Putin «ήθελε την ειρήνη»
Σχετικά Άρθρα
Να τερματίσει γρήγορα τον πόλεμο στην Ουκρανία, εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, υποσχέθηκε ο Donald Trump σε δήλωση που έκανε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις 16/1, στον απόηχο της νίκης του στην Αϊόβα.
«Γνωρίζω πολύ καλά τον πρόεδρο Putin. Γνωρίζω πολύ καλά τον Zelensky. Θα το λύσουμε πολύ γρήγορα», δήλωσε ο κ. Trump.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι, αν ήταν πρόεδρος το 2022, ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε συμβεί ποτέ. «Τώρα έχετε όλους αυτούς τους θανάτους... Είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλοί αριθμοί. Είναι πολύ-πολύ μεγαλύτεροι από ό,τι θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς πως είναι δυνατόν. Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν. Θα το σταματήσουμε, αλλά είναι τόσο θλιβερό γιατί δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε ξεκινήσει».
«Ο Putin και εγώ τα πάμε μια χαρά. Τα πάμε πολύ καλά. Αυτό είναι καλό, όχι κακό. Η κατάσταση με την Ουκρανία είναι τόσο τρομερή... Και θα το λύσουμε, θα το λύσουμε πολύ γρήγορα...» επανέλαβε.
Προηγουμένως, ο Ρεπουμπλικάνος είχε επανειλημμένα υποστηρίξει πως θα «πετύχει» τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας μέσα σε 24 ώρες, αν επανεκλεγεί. Είπε επίσης ότι «θα επέτρεπε» στη Ρωσία να καταλάβει μέρος της Ουκρανίας και ότι οι ΗΠΑ στέλνουν πάρα πολλά όπλα στην Ουκρανία.
Ο Ρεπουμπλικάνος είχε δηλώσει τον Μάρτιο του 2022 πως ο Putin «ήθελε την ειρήνη», αλλά τώρα «μάλλον θα τα πάρει όλα», αποκαλώντας τον «πολύ έξυπνο άνθρωπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης