Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ο πόλεμος στη Γάζα πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Ο πόλεμος στη Γάζα πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν
Πάρα πολλοί άνθρωποι υποφέρουν σε αυτή τη σύγκρουση» τόνισε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών
Ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ, Antony Blinken επανέλαβε την ακλόνητη υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης σε αυτό που αποκαλεί «το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται», ξεκαθαρίζοντας ότι η διοίκηση Biden υποστηρίζει «σθεναρά» την ισραηλινή απάντηση στις επιθέσεις της Hamas της 7ης Οκτωβρίου.
«Αλλά την ίδια στιγμή, θέλουμε να δούμε αυτή τη σύγκρουση να τελειώνει το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στο ειδησεογραφικό κανάλι CNBC.
«Και μέχρι να γίνει αυτό, θέλουμε να δούμε ότι μπορεί να γίνει για την προστασία των αμάχων και για να λάβουμε βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται. Πάρα πολλοί άνθρωποι υποφέρουν σε αυτή τη σύγκρουση» τόνισε στη συνέντευξή του ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών.
Πάντως, παρά τις αυξανόμενες διεθνείς εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και τις ανησυχίες για τον αυξανόμενο αριθμό νεκρών αμάχων στη Γάζα, το State Department του Blinken εξέδωσε διατάγματα έκτακτης ανάγκης δύο φορές τις τελευταίες εβδομάδες για να παραδώσει οπλισμό στο Ισραήλ, παρακάμπτοντας το Κογκρέσο.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης