Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -1% - Απογοητεύει η ΕΚΤ

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX -1% - Απογοητεύει η ΕΚΤ
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε πτώση 1,2%
Σχετικά Άρθρα
(upd) Υπό πίεση διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς τα "γερακίστικα" σχόλια των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) μετρίασαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων, ενώ τα δυσοίωνα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα επιβάρυναν περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε πτώση 1,2%, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημειώνει πτώση 1% στις 16.423 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 1,2% στις 7.463 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.316 με πτώση -1%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,8% στις 30.081 μονάδες.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει απώλειες 1,3% στις 9.854 μονάδες.
Με πτώση 0,4% κινούνται τα futures των δεικτών της Wall Street

Απογοητεύει η ΕΚΤ

Στις τελευταίες από τις παρατηρήσεις των αξιωματούχων, η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%, αλλά η νίκη δεν έχει ακόμη κερδηθεί, ενώ ο επικεφαλής της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας Klaus Knot δήλωσε ότι οποιαδήποτε αλλαγή επιτοκίων είναι απίθανη το πρώτο εξάμηνο του 2024, σημειώνει το Reuters.
Οι traders έχουν μεταθέσει τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Απρίλιο από τον Μάρτιο, αν και εξακολουθούν να εκτιμούν ότι συνολικά τα επιτόκια θα μειωθούν κατά περίπου 150 μονάδες βάσης φέτος.

Κίνα

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία έδειξαν ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας για το τέταρτο τρίμηνο δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες της αγοράς, ενισχύοντας τη διάθεση μείωσης του ρίσκου για τις μετοχές.
Οι εκτεθειμένες στην Κίνα μετοχές πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων των LVMH και Kering υποχώρησαν κατά 1,6% και 2,0% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης