Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Πιθανόν το καλοκαίρι του 2024 η πρώτη μείωση των επιτοκίων

Lagarde (ΕΚΤ): Πιθανόν το καλοκαίρι του 2024 η πρώτη μείωση των επιτοκίων
Η Lagarde θέλει να βάλει φρένο στις φωνές που κάνουν λόγο για επικείμενη μείωση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ
Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται να είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη μείωση των επιτοκίων της, σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου της Christine Lagarde από το Νταβός της Ελβετίας όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ.
Η πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε πως είναι πολύ πιθανό η ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκιά της μέσα στο καλοκαίρι του τρέχοντος.
Τη δήλωση αυτή έκανε σε δημοσιογράφους του πρακτορείου Bloomberg. Η Γαλλίδα τραπεζίτης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως "είναι πολύ πιθανό.
Ωστόσο πρέπει να είμαι συγκρατημένη, καθώς βρισκόμαστε ακόμα σε κάποιο σημείο αβεβαιότητας και υπάρχουν δείκτες οι οποίοι δεν έχουν ως τώρα σταθεροποιηθεί στο ύψος που θέλουμε να τους δούμε".
Με τις δηλώσεις της η Lagarde θέλει να βάλει φρένο στις φωνές που κάνουν λόγο για επικείμενη μείωση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ ενώ την ίδια στιγμή δεν αρνείται ότι οι αξιωματούχοι σκοπεύουν τελικά να ρίξουν το κόστος δανεισμού.
Η πρόεδρος της ΕΚΤ, ανέφερε σχετικά: "Μιλήσατε με κάποιους από αυτούς, μίλησαν πρόσφατα και ο καθένας τους έχει την άποψή του, την οποία σέβομαι απόλυτα".
Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε στις αποφάσεις που λαμβάνουμε βάσει δεδομένων.
Μερικοί από αυτούς έχουν τα εγχώρια δεδομένα των χωρών τους, έχουν τους αντίστοιχους ρυθμούς πληθωρισμού τους, οι οποίοι είναι διαφορετικοί από τη μια χώρα στην άλλη".
Στελέχη της αγοράς σχολίασαν τις δηλώσεις της Γαλλίδας σήμερα Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, λέγοντας πως περιμένουν πτώση της τάξης των 140 μονάδων βάσης για φέτος.
Από την πλευρά του, ο Δανός κεντρικός τραπεζίτης Klaas Knot, μιλώντας στο CNBC, έδωσε τη δική του εκτίμηση, ισχυριζόμενος πως "είμαστε αισιόδοξοι πως μπορούμε να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στο 2% το 2025, ωστόσο πρέπει πολλά πράγματα να πάνε καλά για να το δούμε αυτό να συμβαίνει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης