Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής επίθεση στη Le Pen από τον Macron και στο βάθος... ευρωεκλογές

Πρωτοφανής επίθεση στη Le Pen από τον Macron και στο βάθος... ευρωεκλογές
H Marine Le Pen φωνάζει ότι ο Macron είναι αυτός που... της κλέβει το πρόγραμμα

Ποτέ οι Γάλλοι δεν είχαν συναντήσει μια τόσο απερίφραστα άγρια επίθεση του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron στο κόμμα της Marine Le Pen, Εθνικό Συναγερμό, που επέμεινε να ονομάζει Εθνικό Μέτωπο για να θυμίζει τις ρίζες του.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, για τον Macron, το κόμμα της είναι το κόμμα του ψέμματος και της συλλογικής εξαθλίωσης, που υπόσχεται αυξήσεις και συντάξεις στην ηλικία των εξήντα των, κλέβοντας έτσι το πρόγραμμα της ακροαριστεράς, χωρίς να ξέρει ωστόσο που θα βρει τα χρήματα, μεταλλάσσεται κατά το δοκούν και υποστηρίζει κρυφά την έξοδο από την Ευρώπη. 
«Προσοχή, περνάμε σε επικίνδυνη ζώνη, μην αφεθούμε στο να συνηθίσουμε μια κατάσταση θα πρέπει να δράσουμε», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Κίνδυνος για τη διεθνή σταθερότητα

Ο Macron αναφέρθηκε και στους κινδύνους για τη διεθνή σταθερότητα: «Στην πραγματικότητα έχουμε ένα κόσμο που έχει αποδιοργανωθεί, υπερισχύει μια σινο-αμερικανική ένταση που μπορεί να μας συνεπάρει, γι’ αυτό  και θέλω μια πιο δυνατή Ευρώπη» εξήγησε, προσθέτοντας: «Μας χρειάζεται μια ισχυρή και κυρίαρχη Ευρώπη που πιστεύει ότι έχει ένα σύμμαχο την Αμερική χωρίς να εξαρτάται από αυτή. Να είμαστε ο 3ος πόλος σταθερότητας που οι μελλοντικές εντάσεις δεν θα μας αποσταθεροποιήσουν».

Κλέψας του Κλέψαντος

Τον στρατιωτικό όρο «επανεξοπλισμό» χρησιμοποιεί πλέον ο ίδιος για τις μελλοντικές δράσεις του: Επανεξοπλισμό του πολίτη, ηθικό, δημογραφικό, μέχρι και στο σχολείο - όπου αυτός θα επιτευχθεί με την εισαγωγή μαθημάτων Θεάτρου, Ιστορίας της Τέχνης και ακόμα με την σχολική στολή από το 2026, με την Marine Le Pen να φωνάζει εν προκειμένω ότι ο Macron είναι αυτός που... της κλέβει το πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης