Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πολυηχητικός πύραυλος Fatah-II του Πακιστάν είναι η πιο τρομακτική απειλή για το πυραυλικό σύστημα S-400 της Ινδίας

Ο πολυηχητικός πύραυλος Fatah-II του Πακιστάν είναι η πιο τρομακτική απειλή για το πυραυλικό σύστημα S-400 της Ινδίας
Τα προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως ο υπερσύγχρονος αεροηλεκτρονικός του εξοπλισμός, ένα εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης και μια χαρακτηριστική τροχιά πτήσης, το κάνουν να ξεχωρίζει

Το Πακιστάν δοκίμασε πρόσφατα το εγχώριο όπλο κρούσης ακριβείας μεγάλης εμβέλειας, το Fatah-II. Με εντυπωσιακή εμβέλεια περίπου 249 μιλίων (400 km), το πυραυλικό σύστημα τοποθετείται από το Ισλαμαμπάντ ως πιθανή πρόκληση για τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 της Ινδίας.
Οι Υπηρεσιακές Δημόσιες Σχέσεις (ISPR) αποκάλυψαν ζωτικής σημασίας λεπτομέρειες για τον Fatah-II. 
Τα προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως ο υπερσύγχρονος αεροηλεκτρονικός του εξοπλισμός, ένα εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης και μια χαρακτηριστική τροχιά πτήσης, το κάνουν να ξεχωρίζει. 
Το βίντεο που κυκλοφόρησε από το ISPR παρέχει μια πιο βαθιά εικόνα για το Fatah-II, αποκαλύπτοντας την ταυτότητά του.
Πρόκειται για ένα σύστημα πυραύλων πολλαπλών εκτοξεύσεων και κινεζικό σασί οκτώ τροχών Taian TAS5450. 
Ξεχωρίζοντας στη σειρά πυραύλων Fatah, το Fatah-II ενσωματώνει τεχνολογία ελέγχου πτήσης και έναν εκλεπτυσμένο μηχανισμό εντοπισμού μονοπατιών. 
Αυτό περιλαμβάνει την ενσωμάτωση δορυφορικών και αδρανειακών συστημάτων πλοήγησης, τα οποία εξασφαλίζουν εξαιρετικό επίπεδο ακρίβειας με κυκλικό πιθανό σφάλμα (CEP) μικρότερο από 10 μέτρα. 
Η ικανότητα στόχευσης με απίστευτη ακριβεία υπογραμμίζει τη σημασία του Fatah-II στην εξέλιξη της τεχνολογίας πυραύλων. 
Εν κατακλείδι, ο πύραυλος Fattah II είναι ένα υπερηχητικό όχημα ολίσθησης (HGV), ένα βλήμα που ολισθαίνει προς τον στόχο του μετά την αρχική εκτόξευση, προσφέροντας σημαντικά μεγαλύτερη ευελιξία σε σύγκριση με μια βαλλιστική κεφαλή που ταξιδεύει σε ένα πιο προβλέψιμο σχέδιο τόξου.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης