Διεθνή

Τρέμουν τη Ρωσία οι Ολλανδοί: «Μπορεί να μας επιτεθεί» απάντησε το 62% σε μεγάλη δημοσκόπηση

Τρέμουν τη Ρωσία οι Ολλανδοί: «Μπορεί να μας επιτεθεί» απάντησε το 62% σε μεγάλη δημοσκόπηση
Σύμφωνα με την έρευνα, το 62% των Ολλανδών ανησυχεί ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ολλανδία
Περίπου το 62% των Ολλανδών πολιτών που συμμετείχαν σε έρευνα, δήλωσαν ότι ανησυχούν πως η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί στη χώρα, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι RTL με βάση μια δημοσκόπηση όπου συμμετείχαν  20 χιλιάδες άτομα.
Η απόφαση για τη διεξαγωγή της μελέτης ελήφθη με φόντο τις συνεχείς προειδοποιήσεις ότι η Ρωσία δεν πρέπει να υποτιμηθεί και ότι είναι πιθανή η κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Έτσι, την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, Ρομπ Μπάουερ, συνέστησε στους ανθρώπους να είναι προετοιμασμένοι και να εφοδιαστούν με κιτ έκτακτης ανάγκης.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 62% των Ολλανδών ανησυχεί ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ολλανδία.
Τα καταστήματα στην Ολλανδία που πωλούν βασικά αγαθά όπως φίλτρα νερού και μη αλλοιώσιμα τρόφιμα δεν αντιμετωπίζουν επί του παρόντος έλλειψη πελατών, δήλωσε ένας ιδιοκτήτης στο RTL.
Η έρευνα δείχνει επίσης ότι περισσότεροι από τους μισούς Ολλανδούς που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι η ολλανδική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι ενεργοποιηθεί ώστε να ενισχυθεί η προετοιμασία σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση.
Επιπροσθέτω, όπως απάντησαν οι πολίτες, συμφωνούν στην αύξηση των αμυντικών δαπανών και στη διεξαγωγή εκστρατειών ενημέρωσης του κοινού αναφορικά με τέτοια σενάρια περί σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης