Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φινλανδία – Προεδρικές εκλογές: Stubb (28,3%) και Haavisto (25,8%) στον Β’ Γύρο – Στο 15% ο Olli Rehn

Φινλανδία – Προεδρικές εκλογές: Stubb (28,3%) και Haavisto (25,8%) στον Β’ Γύρο – Στο 15% ο Olli Rehn
Εάν κανένας από τους υποψηφίους δεν κερδίσει περισσότερο από το 50% των ψήφων, ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 11 Φεβρουαρίου
Ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Alexander Stubb και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής Pekka Haavisto προηγούνται στις προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Stubb συγκεντρώνει το 28,3% των ψήφων και ο Haavisto 25,8% μετά την καταμέτρηση του 61,1% των ψηφοδελτίων.
Ακολουθούν o πρόεδρος του κοινοβουλίου Jussi Kristian Halla-aho (16,2%) και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Olli Ilmari Rehn (15,5%).
Άλλοι υποψήφιοι κερδίζουν λιγότερο από το 10%.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Stubb είπε ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε υποψήφιο στον δεύτερο γύρο.
«Είναι πολύ περισσότεροι (σ.σ. ψήφοι) από όσα τόλμησα να περιμένω.
Ποτέ δεν ήμουν τόσο ευγνώμων πριν. Θα ήμουν ευτυχής να αντιμετωπίσω οποιονδήποτε αντίπαλο στον δεύτερο γύρο», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Yle.
Ο Haavisto επίσης, δήλωσε ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα και σημείωσε ότι ο δεύτερος γύρος ψηφοφορίας με τη συμμετοχή του είναι πολύ πιθανός.
Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 30 Ιανουαρίου.
Εάν κανένας από τους υποψηφίους δεν κερδίσει περισσότερο από το 50% των ψήφων, ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 11 Φεβρουαρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης