Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Tass: Δυτικά αεροσκάφη αναγνώρισης σάρωσαν την Κριμαία λίγες ώρες πριν την ουκρανική επίθεση στη χερσόνησο

Αποκάλυψη Tass: Δυτικά αεροσκάφη αναγνώρισης σάρωσαν την Κριμαία λίγες ώρες πριν την ουκρανική επίθεση στη χερσόνησο
Δυτικά αεροσκάφη αναγνώρισης φέρονται να σάρωσαν την περιοχή της Χερσονήσου λίγες ώρες πριν την ουκρανική επιδρομή
Αναγνωριστικά αεροσκάφη από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες πέταξαν κοντά στην Κριμαία τουλάχιστον δύο ώρες πριν την αεροπορική επίθεση στη χερσόνησο, σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας Flightradar24.com που φέρνει στο φως της δημοσιότητα το ρωσικό πρακτορείο Tass.
Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Mikhail Razvozhaev, ανέφερε ότι η αεράμυνα επιχειρούσε στην πόλη, αποκρούοντας τις ουκρανικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον ένας εναέριος στόχος καταστράφηκε, τα συντρίμμια του οποίου έπεσαν σε ένα κενό οικόπεδο στην περιοχή Lyubimovka.
Δύο ώρες πριν από τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, ένα ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος P-8A Poseidon του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ένα ηλεκτρονικό αεροσκάφος αναγνώρισης RC-135W Rivet Joint της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας και ένα αερομεταφερόμενο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης (AWACS) E-550A πέταξε πάνω από τη Ρουμανία κοντά στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας.
Λίγο νωρίτερα, δε, είχε εκτοξευθεί στον σχετικό ενάεριο χώρο το αμερικανικό στρατηγικό αναγνωριστικό drone RQ-4B Global Hawk.
Η αφετηρία της πορείας του drone και του Poseidon εντοπίζονται την περιοχή του αμερικανικού Ναυτικού Αεροσταθμού Sigonella στη Σικελία.
Το βρετανικό αεροπλάνο, σύμφωνα με το Flightradar, κατευθύνθηκε πίσω προς το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ενώ ο Ιταλός αξιωματικός πληροφοριών φέρεται να πέταξε στη Μαύρη Θάλασσα διαμέσου του κεντρικού τμήματος της ηπειρωτικής Ιταλίας.
Στις 21 Ιανουαρίου, ένα αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ταξίδευε επίσης περίπου 250 χλμ από τη δυτική ακτή της Κριμαίας στον εναέριο χώρο πάνω από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Ρουμανίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όταν το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι αναχαίτισε ουκρανικούς πυραύλους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της χερσονήσου.
Η τροχιά του αμερικανικού αεροσκάφους ξεκίνησε και τότε από τη Σικελία στην περιοχή της Ναυτικής Αεροπορικής Βάσης των ΗΠΑ Sigonella.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης