Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την Αίγυπτο επισκέπτεται ο Erdogan στις 14 Φεβρουαρίου – Τι θα συζητήσει με τον ομόλογό του

Την Αίγυπτο επισκέπτεται ο Erdogan στις 14 Φεβρουαρίου – Τι θα συζητήσει με τον ομόλογό του
Αυτό θα είναι το πρώτο του ταξίδι στην Αίγυπτο μετά την απομάκρυνση του ισλαμιστή προέδρου Mohammed Mursi το 2013, ο οποίος είχε ευνοηθεί από την Άγκυρα
Σχετικά Άρθρα
Την Αίγυπτο έχει προγραμματίσει να επισκεφτεί ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan τον επόμενο μήνα σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τους δεσμούς των δυο χωρών μετά από μια δεκαετία διαρρηγμένων σχέσεων.
Ο Erdogan αναμένεται να ταξιδέψει στο βορειοαφρικανικό κράτος στις 14 Φεβρουαρίου, δήλωσαν άτομα από το περιβάλλον του Τούρκου προέδρου, ο οποίος θέλει να ενισχύσει την παρουσία του στην πλούσια σε ενεργειακές πηγές ανατολική Μεσόγειο, καθώς οι συγκρούσεις ταλανίζουν τη Μέση Ανατολή.
Αυτό θα είναι το πρώτο του ταξίδι στην Αίγυπτο μετά την απομάκρυνση του ισλαμιστή προέδρου Mohammed Mursi το 2013, ο οποίος είχε ευνοηθεί από την Άγκυρα.
Ο Erdogan εργάζεται για την επανασύνδεση των σχέσεων με την Αίγυπτο και άλλες αραβικές δυνάμεις στο πλαίσιο μιας ευρύτερης γεωστρατηγικής αναπροσαρμογής στη Μέση Ανατολή μετά την είσοδο του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden στον Λευκό Οίκο.
Οι συνομιλίες μεταξύ του Erdogan και του Αιγύπτιου προέδρου Abdel Fattah El Sisi, αναμένεται να επικεντρωθούν στις αποστολές βοήθειας για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα και στα βήματα που θα μπορούσαν να ληφθούν για τον τερματισμό του πολέμου, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, καθώς η επίσκεψη δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα.
Οι συζητήσεις για την ενίσχυση του εμπορίου και τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων που θα επιτρέψουν στην Τουρκία να έχει πρόσβαση σε περισσότερους ενεργειακούς πόρους της Μεσογείου θα είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Τόσο οι Αιγύπτιοι όσο και οι Τούρκοι δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμα τις σχετικές πληροφορίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης