Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Έχουμε φτάσει στα όριά μας με την Ουκρανία – Δεν μπορούμε να στείλουμε άλλη βοήθεια

Γερμανία: Έχουμε φτάσει στα όριά μας με την Ουκρανία – Δεν μπορούμε να στείλουμε άλλη βοήθεια
«Νομίζω ότι η Γερμανία έχει κάνει ό,τι μπορούσε, ειδικά σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία», είπε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας
Η Γερμανία έχει φτάσει στα όριά της όσον αφορά την παραγωγή και την προμήθεια πυρομαχικών στην Ουκρανία, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
«Νομίζω ότι η Γερμανία έχει κάνει ό,τι μπορούσε, ειδικά σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία.
Φυσικά, μπορούμε να συνάψουμε πρόσθετες συμφωνίες εάν αυξηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες, αλλά τώρα είμαστε στα όρια αυτού που μπορούμε να κάνουμε», είπε.
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι για τη Γερμανία, τα συστήματα αεράμυνας αποτελούν προτεραιότητα στις προμήθειες προς την Ουκρανία, επισημαίνοντας το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που παρέδωσε το Βερολίνο στο Κίεβο.
Ο εκπρόσωπος παραδέχτηκε επίσης ότι «όσο λυπηρό κι αν είναι», η ανάγκη της Ουκρανίας για πυρομαχικά είναι τόσο μεγάλη που η γερμανική βιομηχανία έχει όλες τις εγγυήσεις ότι τα προϊόντα της θα ληφθούν.

Σημείο καμπής

Συνολικά, η Γερμανία έχει παράσχει στην Ουκρανία ανθρωπιστική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια ύψους 27 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Φεβρουάριο του 2022.
Φέτος, η Γερμανία θα διαθέσει πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ για την παροχή όπλων στο Κίεβο.
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε νωρίτερα ότι άλλες χώρες της ΕΕ θα πρέπει να διαθέσουν περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία, καθώς το Βερολίνο δεν μπορεί από μόνο του να σηκώσει ένα τόσο μεγάλο οικονομικό βάρος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «τώρα είναι το σημείο καμπής» στην ουκρανική σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης