Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: O Zelensky χάνει τον ρόλο του μαχόμενου ηγέτη – Καρατόμησε την πιο ακατάλληλη στιγμή τον Zaluzhny

Bloomberg: O Zelensky χάνει τον ρόλο του μαχόμενου ηγέτη – Καρατόμησε την πιο ακατάλληλη στιγμή τον Zaluzhny
To Bloomberg υποστηρίζει ότι ο Zaluzhny εκδιώχθηκε την πιο ακατάλληλη στιγμή καθώς καθυστερεί η βοήθεια από τις ΗΠΑ, ενώ ο ουκρανικός στρατός δεν διαθέτει βλήματα πυροβολικού
Σχετικά Άρθρα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κινδυνεύει να χάσει τον ρόλου του μαχόμενου ηγέτη μετά την σφοδρή σύγκρουση που είχε με τον πρώην αρχιστράτηγο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Valery Zaluzhny, αναφέρει το Bloomberg.
Το πρακτορείο ειδήσεων σημειώνει ότι ο Zaluzhny εκδιώχθηκε την πιο ακατάλληλη στιγμή καθώς καθυστερεί η βοήθεια από τις ΗΠΑ, ενώ ο ουκρανικός στρατός δεν διαθέτει βλήματα πυροβολικού.
Νωρίτερα, το Bloomberg, επικαλούμενο μια επιστολή του Ουκρανού υπουργού Άμυνας Rustem Umerov προς τους ευρωπαίους συμμάχους του Κιέβου, ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν μπορούν να εκτοξεύουν περισσότερες από 2.000 οβίδες την ημέρα κατά μήκος της γραμμής εμπλοκής μήκους 1.500 χιλιομέτρων, που είναι λιγότερο από το ένα τρίτο των πυρομαχικών που χρησιμοποιεί η Ρωσία.
Στις 29 Ιανουαρίου, φήμες για την παραίτηση του Zaluzhny εμφανίστηκαν και έκτοτε το θέμα δεν υποχώρησε στα ουκρανικά και δυτικά ΜΜΕ.
Η αποπομπή του Zaluzhny και ο διορισμός του Alexander Syrsky στη θέση του ανακοινώθηκε από τον Zelensky το βράδυ της 8ης Φεβρουαρίου.
Ο Zelensky ευχαρίστησε τον Zaluzhny για το έργο του ως αρχιστράτηγος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και του πρόσφερε την ευκαιρία να παραμείνει «στην ομάδα».
Δεν έχει αναφερθεί εάν ο απολυμένος στρατηγός αποδέχθηκε την προσφορά του Zelensky.
Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχεται την έλλειψη προόδου του ουκρανικού στρατού στο μέτωπο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης