Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ηοuthi κήδευσαν 17 θύματα των αμερικανικών επιδρομών στην Υεμένη

Οι Ηοuthi κήδευσαν 17 θύματα των αμερικανικών επιδρομών στην Υεμένη
Τι ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων Saba
Οι αντάρτες Houthi της Υεμένης πραγματοποίησαν κηδεία το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 για τουλάχιστον 17 μαχητές που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια κοινών αεροπορικών επιδρομών ΗΠΑ-Βρετανίας με στόχο τους μαχητές που υποστηρίζονται από το Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Saba που ελέγχεται από την οργάνωση.
Οι Houthi έχουν εξαπολύσει επίθεση με drones και πυραύλους σε εμπορικά πλοία από τις 19 Νοεμβρίου ως απάντηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα, ωθώντας τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεκινήσουν αντίποινα τον περασμένο μήνα.
«Αυτά τα εγκλήματα δεν θα αποθαρρύνουν τον λαό της Υεμένης από το να συνεχίσει να υποστηρίζει και να υποστηρίζει τους αδελφούς του στη Λωρίδα της Γάζας», επισήμανε το πρακτορείο Saba στην κάλυψη των κηδειών.
Εκτός από τις αεροπορικές επιδρομές σε στόχους στην Υεμένη, οι ΗΠΑ και η Βρετανία επανέφεραν την πολιτοφυλακή σε έναν κατάλογο τρομοκρατικών ομάδων καθώς η αναταραχή από τον πόλεμο Ισραήλ-Hamas εξαπλώνεται στην περιοχή.
Η εκστρατεία των Houthi έχει διαταράξει τη διεθνή ναυτιλία, αναγκάζοντας ορισμένες εταιρείες να αναστείλουν τις διελεύσεις μέσω της Ερυθράς Θάλασσας και αντ’ αυτού να κάνουν το πολύ μεγαλύτερο, πιο δαπανηρό ταξίδι στην Αφρική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης