Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός ΗΠΑ για σχέδια Ρωσίας για πυρηνικά στο Διάστημα - David Sacks: Δεν τα χρειάζεται, έχει χιλιάδες ICMB πυραύλους

Πανικός ΗΠΑ για σχέδια Ρωσίας για πυρηνικά στο Διάστημα - David Sacks: Δεν τα χρειάζεται, έχει χιλιάδες ICMB πυραύλους
Ο Putin είναι ο νέος covid, ένας επινοημένος πανικός για να δικαιολογήσουν την κλοπή των χρημάτων μας» τονίζει ο Sacks
(upd) Πανικός και υστερία έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου Mike Turner, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση Biden να αποχαρακτηρίσει πληροφορίες σχετικά με μια «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια» που αργότερα αποκαλύφθηκε – σύμφωνα με δημοσιεύματα - ότι έχει να κάνει με σχέδια της Ρωσίας για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο Διάστημα.
Αν και ο Turner, επικεφαλής της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αμερικανικά ΜΜΕ υποστήριξαν ότι η απειλή για την ασφάλεια στην οποία αναφερόταν ο Turner αφορούσε την πιθανή ανάπτυξη από τη Ρωσία ενός πυρηνικού αντί-δορυφορικού όπλου στο Διάστημα.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφαλείας, Jake Sullivan εξέφρασε την έκπληξη του για την ανακοίνωση του Turner και υποστήριξε ότι πρόκειται να συναντηθεί με τους επικεφαλής του Κογκρέσου προκειμένου να συζητηθούν απόρρητα θέματα ασφαλείας, ενώ και ο πρόεδρος της Βουλής, Mike Johnson, είπε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού για την υποτιθέμενη, ανώνυμη απειλή.

David Sacks: Η Ρωσία δεν χρειάζεται πυρηνικά όπλα στο Διάστημα

Η Ρωσία δεν χρειάζεται πυρηνικά όπλα στο Διάστημα, έχει χιλιάδες ICMB (διηπειρωτικούς) πυραύλους υποστηρίζει ο Αμερικάνος επενδυτής, David Sacks αναφερόμενος στις δηλώσεις Αμερικάνων αξιωματούχων σχετικά με την πρόθεση των Ρώσων να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα στο Διάστημα.
«Η Ρωσία δεν χρειάζεται διαστημικά πυρηνικά.
Έχουν ήδη χιλιάδες ICBM.
Αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να μείνετε μακριά από έναν πόλεμο μαζί τους» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Χ ο Αμερικάνος επενδυτής, στον απόηχο του… πανικού που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ.
«Ο Putin είναι ο νέος covid.
Ένας επινοημένος πανικός για να δικαιολογήσουν την κλοπή των χρημάτων μας» τονίζει ο Sacks.

Ρωσία: Κόλπα… του Λευκού Οίκου τα περί πυρηνικών όπλων στο Διάστημα


Στον πανικό που ξέσπασε στις ΗΠΑ σχετικά με τη σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια και με τα σχέδια της Ρωσίας για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο Διάστημα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος έκανε λόγο για ένα ακόμα τέχνασμα από τον Λευκό Οίκο.
«Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι.
Ας περιμένουμε αυτήν την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου για την εθνική ασφάλεια, Jake Sullivan, για το εάν θα υπάρξει κάποιου είδους πληροφορία.
Αλλά είναι προφανές ότι ο Λευκός Οίκος προσπαθεί με κάποιου είδους τέχνασμα, με κάποιου είδους «απατεωνιά» να πιέσει το Κογκρέσο να ψηφίσει το νομοσχέδιο της οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
Είναι προφανές.
Θα δούμε σε τι κόλπα θα καταφύγει ο Λευκός Οίκος» υπογράμμισε ο Peskov.
Υπενθυμίζεται πως ο Jake Sullivan έχει ανακοινώσει ότι εντός της ημέρας θα απευθυνθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να συζητήσει την υποτιθέμενη απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Ενημερωμένοι οι Σύμμαχοι

Δημοσιεύματα από το ABC και τους New York Times επικαλέστηκαν ανώνυμες πηγές ότι η απειλή για την ασφάλεια στην οποία αναφερόταν ο Turner αφορούσε την πιθανή ανάπτυξη από τη Ρωσία ενός πυρηνικού αντιδορυφορικού όπλου στο διάστημα.
Οι New York Times ανέφεραν ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ είχαν επίσης ενημερωθεί για τις πληροφορίες, οι οποίες δεν θεωρήθηκε ότι αντιπροσωπεύουν επείγουσα απειλή, καθώς η υποτιθέμενη ρωσική ικανότητα ήταν ακόμη σε εξέλιξη.
Όπως αναφέρεται, δεν είναι σαφές εάν η νέα αυτή ειδοποίηση συνδέεται με μια ρωσική εκτόξευση πυραύλων Soyuz στις 9 Φεβρουαρίου που μετέφερε διαβαθμισμένο ωφέλιμο φορτίο του υπουργείου Άμυνας.

Πειράματα… με δορυφόρους

«Η Ρωσία διεξάγει αρκετά πειράματα με δορυφόρους που μπορεί να είναι σχεδιασμένοι για να σαμποτάρουν άλλους δορυφόρους» υποστηρίζει ο Hans Kristensen, διευθυντής του προγράμματος πυρηνικών πληροφοριών στην Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων.
Όπως είπε, οποιαδήποτε τέτοια ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο διάστημα θα παραβίαζε τη Συνθήκη για το Διάστημα του 1967, την οποία έχει υπογράψει η Μόσχα.
«Το θέμα δεν αφορά τόσο μια αυξημένη απειλή πυρηνικών όπλων, όσο κυρίως ότι θα αύξανε την απειλή κατά των πυρηνικών δυνάμεων διοίκησης και ελέγχου άλλων χωρών που βασίζονται στο διάστημα.
Θα ήταν άκρως αποσταθεροποιητικό» τονίζει ο Kristensen.
Από την πλευρά του ο Pavel Podvig, ειδικός στις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις, δηλώνει δύσπιστος σχετικά με αυτές τις πληροφορίες, αν και όπως λέει είναι αδύνατο να αποκλειστεί το οτιδήποτε στις ημέρες μας.
«Ωστόσο, δεν νομίζω ότι είναι εύλογο» αναφέρει ο Podvig.

Δεν βγάζει νόημα

Ο Daryl Kimball, επικεφαλής του Συνδέσμου Ελέγχου Όπλων, είπε ότι ένα πυρηνικό αντιδορυφορικό όπλο δεν έχει πρακτικό νόημα.
«Δεν χρειάζεσαι πυρηνικό όπλο για να ανατινάξεις έναν δορυφόρο σε τροχιά.
Όλα τα αντικείμενα στο διάστημα είναι τόσο ευαίσθητα, που μπορείς να κάνεις κάτι με πολύ λιγότερο από μια πυρηνική έκρηξη», είπε ο Kimball, επισημαίνοντας ότι «επιπλέον, είναι εντελώς παράνομο».

Οι δηλώσεις Turner

Ο Mike Turner, πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενημέρωσε τα μέλη του Κογκρέσου για «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».
Πηγές και δημοσιεύματα έκαναν λόγο για σοβαρή αυτή απειλή που σχετίζεται με τη Ρωσία και ότι πρόκειται για μια «πολύ ευαίσθητη» κατάσταση.
Στην επιστολή του ο Turner τονίζει ότι το επείγον ζήτημα έχει σχέση «με μια αποσταθεροποιητική ξένη στρατιωτική ικανότητα».
Ο Turner κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden να αποχαρακτηρίσει «όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με αυτήν την απειλή».
statement.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης