Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen: Η ΕΕ πρέπει να πριμοδοτήσει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία

Von der Leyen: Η ΕΕ πρέπει να πριμοδοτήσει την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία
«Έχουμε μια πολύ κατακερματισμένη αμυντική αγορά και αυτό πρέπει να αλλάξει», είπε η von der Leyen
Κίνητρα στην αμυντική βιομηχανία για να αυξηθεί η παραγωγή όπλων ζήτησε με συνέντευξή της στους Financial Times η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.
«Πρέπει να ξοδεύουμε περισσότερα, πρέπει να ξοδεύουμε καλύτερα, πρέπει να ξοδεύουμε ευρωπαϊκά» επεσήμανε η επικεφαλής του εκτελεστικού βραχίονα της ΕΕ.
Σημειώνεται πως το σχέδιο για τον εξοπλισμό του στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος της Ευρώπης πρόκειται να δημοσιευτεί τον Φεβρουάριο, ωστόσο θα πρέπει να εγκριθεί από τις εθνικές πρωτεύουσες, ορισμένες από τις οποίες ενδέχεται να αντισταθούν στις προσπάθειες της Κομισιόν για επενδύσεις αμυντικού χαρακτήρα.
«Έχουμε μια πολύ κατακερματισμένη αμυντική αγορά και αυτό πρέπει να αλλάξει», είπε η von der Leyen, προσθέτοντας: «Ποια είναι η αρμοδιότητα της επιτροπής; Είναι βιομηχανία. Αυτή είναι η βασική μας δραστηριότητα. Είμαστε ενεργοποιητής, όχι αγοραστής. Και η Ευρώπη θα πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στη γεωπολιτική απειλή. Το κάναμε αυτό για τα εμβόλια και το αέριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης