Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexander Tarnavsky (Ουκρανός στρατηγός): Μετά την υποχώρηση, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζουν νέες θέσεις κοντά στην Avdiivka

Alexander Tarnavsky (Ουκρανός στρατηγός): Μετά την υποχώρηση, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζουν νέες θέσεις κοντά στην Avdiivka
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου John Kirby δήλωσε επίσης ότι η κατάσταση στην Avdiivka έχει γίνει κρίσιμη, μεταξύ άλλων λόγω έλλειψης πυρομαχικών στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις
Ουκρανικά στρατεύματα κοντά στην Avdiivka, που βρίσκεται δυτικά του Donetsk, προετοιμάζουν νέες θέσεις «λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιθανά σενάρια», δήλωσε ο Alexander Tarnavsky διοικητής της ουκρανικής επιχειρησιακής-στρατηγικής ομάδας στρατευμάτων «Tavria».
Νωρίτερα, η Washington Post ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός είχε ήδη ξεκινήσει μερική αποχώρηση στην περιοχή Avdiivka - πιστεύουν ότι η παράδοση της πόλης είναι μόνο θέμα χρόνου.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου John Kirby δήλωσε επίσης ότι η κατάσταση στην Avdiivka έχει γίνει κρίσιμη, μεταξύ άλλων λόγω έλλειψης πυρομαχικών στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, και ότι η πόλη μπορεί να τεθεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.
«Έχουν προετοιμαστεί νέες θέσεις και συνεχίζουν να προετοιμάζονται ισχυρές οχυρώσεις, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιθανά σενάρια»,τόνισε ο Alexander Tarnavsky
Ο Tarnavsky αποκαλεί την κατάσταση γύρω από το συγκρότημα των οικισμών πολύ κρίσιμη, αλλά ελεγχόμενη.
Η πόλη Avdiivka είναι ένα βόρειο προάστιο του Donetsk, το οποίο μετατράπηκε από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή.
Τώρα διεξάγονται μάχες για την πόλη.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζονται για το γεγονός ότι σύντομα θα χάσουν την κύρια γραμμή ανεφοδιασμού για τα στρατεύματά τους κοντά στην Avdiivka, κατάσταση στην οποία η διοίκηση των ουκρανικών στρατευμάτων είχε προηγουμένως αναγνωρίσει ως «εξαιρετικά δύσκολη».
Και στα τέλη Ιανουαρίου, ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, Kirill Budanov, αναγνώρισε την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων, μεταξύ άλλων κοντά στην Avdiivka.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η κύρια Ταξιαρχία που υπερασπιζόταν την Avdiivka ήταν τα τάγματα Azov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης