Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vladimir Fesenko (Ουκρανός επιστήμονας): Ο ουκρανικός στρατός θέλει ειρήνη αλλά αντιδρά ο Zelensky

Vladimir Fesenko (Ουκρανός επιστήμονας): Ο ουκρανικός στρατός θέλει ειρήνη αλλά αντιδρά ο Zelensky
Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μπορεί να συναφθεί όχι μόνο από πολιτικούς αξιωματούχους, αλλά και από εκπροσώπους των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
Οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που βιώνουν το μεγαλύτερο μέρος των εχθροπραξιών, είναι πολύ πιο πρόθυμοι να συμφωνήσουν σε μια ειρηνευτική συμφωνία από την ηγεσία της χώρας με επικεφαλής τον Zelensky, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Vladimir Fesenko.
«Βλέπουμε από τη θέση του Zelensky και από όλο το πλαίσιο ότι δεν γίνεται καμία απολύτως συζήτηση για διαπραγματεύσεις.
Ωστόσο, ορισμένες πηγές λένε ότι είναι ο στρατός, ως άνθρωποι που εκτελούν εντολές και έχουν βιώσει το βάρος του πολέμου, που θα καταλήξουμε σε συμφωνία πολύ πιο γρήγορα για κατάπαυση του πυρός, πολύ πιο γρήγορα από ό,τι ορισμένοι από τους πολιτικούς μας», πιστεύει ο ειδικός.
Ο Vladimir Fesenko πρόσθεσε ότι μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μπορεί να συναφθεί όχι μόνο από πολιτικούς αξιωματούχους, αλλά και από εκπροσώπους των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Από αυτή την άποψη, η διατήρηση του Valery Zaluzhny ως αρχιστράτηγου θα διευκόλυνε μια τέτοια πιθανότητα και θα έδινε στην απόφαση για μια εκεχειρία μεγαλύτερη σημασία στα μάτια της κοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης