Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Biden για τον θάνατο του Navalny - Είναι απόδειξη της κτηνωδίας του Putin, η Ιστορία μας παρακολουθεί

Οργή Biden για τον θάνατο του Navalny - Είναι απόδειξη της κτηνωδίας του Putin, η Ιστορία μας παρακολουθεί
«Δεν εκπλήσσομαι, αλλά εξοργίζομαι από την είδηση» τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Aμερικανός πρόεδρος, Joe Biden, τοποθετήθηκε με σφοδρά πυρά κατά του Putin και της Ρωσίας για τον θάνατο του αντικαθεστωτικού πολιτικού και «ακτιβιστή», Alexei Navalny.
Ενώ η είδηση για τον θάνατο του Navalny, του ισχυρότερου Ρώσου αντιφρονούντα, ορκισμένου εχθρού του Putin και του καθεστώτος του, προκάλεσε τις αντιδράσεις της Δύσης, ο Joe Biden εξέφρασε την οργή του με δημόσια δήλωσή του.
«Δεν εκπλήσσομαι, αλλά εξοργίζομαι από την είδηση», τόνισε.
Ο Alexei Navalny στάθηκε «με γενναιότητα» απέναντι στη διαφθορά και τη βία της κυβέρνησης του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει κανέναν λόγο να μην πιστέψει τις αναφορές για την απώλεια του Ρώσου ακτιβιστή.

Ο θάνατος του Navalny είναι απόδειξη της κτηνωδίας του Putin

«Μην κάνετε κανένα λάθος, ο Putin είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Navalny» και αποτελεί «μια ακόμη απόδειξη της κτηνωδίας του Putin».
«Αυτή η τραγωδία μάς υπενθυμίζει το διακύβευμα αυτής της στιγμής. Πρέπει να παράσχουμε τη χρηματοδότηση ώστε η Ουκρανία να συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό της», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Η Ιστορία μας παρακολουθεί» είπε, απευθυνόμενος στην Αμερικανική Βουλή, όπου οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικανοί εμποδίζουν ένα ζωτικής σημασίας νομοσχέδιο για την παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία στην αίθουσα του Κογκρέσου, αφού πέρασε από τη Γερουσία με διακομματική υποστήριξη, μετέδωσε το SkyNews.
Επιπλέον, ο Joe Biden καταφέρθηκε κατά του Donald Trump, επανλαμβάνοντας ότι δεν θα υπερασπιστεί ορισμένους συμμάχους τού ΝΑΤΟ από τη Ρωσία που δεν πληρώνουν αρκετά για τη Συμμαχία, αν εκλεγεί.
«Υποθέτω ότι πρέπει να καθαρίσω λίγο το μυαλό μου και να μην πω αυτό που πραγματικά σκέφτομαι… αλλά αυτό είναι κάτι εξωφρενικό για έναν πρόεδρο να το λέει», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην προέδρου.

Αν ο Putin επιτεθεί, θα υποστηρίξουμε κάθε σπιθαμή του εδάφους του ΝΑΤΟ

«Ο Putin και όλος ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν οποιοσδήποτε αντίπαλος μας επιτεθεί, οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ θα μας υποστηρίξουν, και αν ο Putin επιτεθεί σε έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν κάθε σπιθαμή του εδάφους του ΝΑΤΟ», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο Biden είχε δηλώσει μετά από μία συνάντηση με τον Putin, τον Ιούνιο του 2021, ότι ο θάνατος του Navalny θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία.
Ερωτηθείς ποιες συνέπειες θα αντιμετωπίσει ο Putin, ο Biden είπε: «Αυτό ήταν πριν από τρία χρόνια, στο μεταξύ έχει αντιμετωπίσει πάρα πολλές συνέπειες», επισημαίνοντας τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης