Τελευταία Νέα
Διεθνή

Syrsky (Αρχιστράτηγος Ουκρανικού στρατού): Αποχωρεί ο στρατός μας από την πόλη Avdiivka - Πεντάγωνο ΗΠΑ: Προάγγελος νέων ήττων

Syrsky (Αρχιστράτηγος Ουκρανικού στρατού): Αποχωρεί ο στρατός μας από την πόλη Avdiivka - Πεντάγωνο ΗΠΑ: Προάγγελος νέων ήττων
Η πόλη της Avdiivka είναι ένα βόρειο προάστιο του Donetsk, που μετατράπηκε από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή.
Σχετικά Άρθρα
Ο Ανώτατος Διοικητής των ουκρανικών στρατευμάτων, Alexander Syrsky, ανακοίνωσε την απόφαση για απόσυρση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από την Avdiivka.
«Με βάση την επιχειρησιακή κατάσταση γύρω από την Avdiivka αποφάσισα να αποσύρω τις μονάδες μας από την πόλη και να πάω σε άμυνα», τόνισε ο Alexander Syrsky
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ukrinform, επικαλούμενο τον διοικητή της ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων Α. Tarnavsky, τα ουκρανικά στρατεύματα ήδη αποσύρονται από τις κατεστραμμένες θέσεις και αρκετοί στρατιώτες της Ουκρανίας αιχμαλωτίστηκαν.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Tarnavsky, οι μάχες στην πόλη συνεχίζονται.
Την προηγούμενη μέρα, η 3η ταξιαρχία εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που στάλθηκε επειγόντως για βοήθεια στην Avdiivka, ανέφερε ότι καταλάμβανε εργοστάσιο οπτάνθρακα στα βορειοδυτικά προάστια της πόλης.
Αργότερα, ο υποδιοικητής της ταξιαρχίας Rodion Kudryashov δήλωσε ότι σε ορισμένα σημεία η ταξιαρχία ήταν εντελώς περικυκλωμένη.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο, με τη σειρά του, παραδέχτηκε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαντλούνται από πυρομαχικά και άλλους πόρους και χαρακτήρισε την επικείμενη απώλεια της Avdiivka προάγγελο νέων ήττων, αναπόφευκτη χωρίς την επανέναρξη της αμερικανικής βοήθειας.
Η πόλη της Avdiivka είναι ένα βόρειο προάστιο του Donetsk, το οποίο μετατράπηκε από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή.
H πόλη της Avdiivka έπεσε στα χέρια των ρώσων που πέτυχαν μεγαλειώδη στρατηγική νίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης