Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο τελικό στάδιο της αποχώρησης από την Avdiivka, Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν από Ρώσους

Στο τελικό στάδιο της αποχώρησης από την Avdiivka, Ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν από Ρώσους
Δεν διευκρινίστηκε πόσοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν, αλλά είπε ότι η Ουκρανία θα απευθυνθεί σε διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους
Σχετικά Άρθρα
Ορισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν αιχμαλωτιστεί παρά το αναπτυγμένο σχέδιο για την αποχώρηση του στρατιωτικού προσωπικού από την Avdiivka, παραδέχθηκε ο διοικητής της ουκρανικής ομάδας Tavria, Alexander Tarnavsky.
«Η απόσυρση του προσωπικού από την Avdiivka έγινε σύμφωνα με το σχέδιο, που αναπτύχθηκε με τη δέουσα προσοχή σε διάφορα σενάρια και πιθανές αλλαγές στην τρέχουσα κατάσταση» έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Ο Tarnavsky δεν διευκρίνισε πόσοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν, αλλά είπε ότι η Ουκρανία θα απευθυνθεί σε διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.
Νωρίτερα, ο διοικητής είχε ήδη πει ότι κάποιο στρατιωτικό προσωπικό αιχμαλωτίστηκε ενώ προσπαθούσε να υποχωρήσει από την πόλη.
Η Avdiivka πάλαι ποτέ οχυρό των Ουκρανών κατά τον πόλεμο του Donbass, έχει αδειάσει από τα ουκρανικά στρατεύματα.
O νεοδιορισθείς αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Aleksandr Syrsky, είπε ότι είχε λάβει απόφαση να αποσύρει τις ουκρανικές μονάδες από την Avdiivka.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης