Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την κατάληψη της Avdiivka οι Ρώσοι προχώρησαν σε βάθος 8,6 χλμ σε ουκρανικές θέσεις - Νίκες σε Zaporizhia

Μετά την κατάληψη της Avdiivka οι Ρώσοι προχώρησαν σε βάθος 8,6 χλμ σε ουκρανικές θέσεις - Νίκες σε Zaporizhia
Ασταμάτητη ρωσική προέλαση
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την Avdiivka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk στις 17 Φεβρουαρίου 2024 και προχώρησαν σε βάθος 8,6 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Στις 17 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια των επιθετικών επιχειρήσεων, οι μονάδες της ομάδας μάχης Κέντρο απελευθέρωσαν πλήρως την πόλη Avdiivka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και προχώρησαν για 8,6 χιλιόμετρα.
«Η συνολική έκταση της απελευθερωμένης περιοχής είναι συνολικά 31,75 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Ο εχθρός έχασε περισσότερα από 1.500 στρατιώτες», ανέφερε το υπουργείο.

Σημαντικές επιτυχίες στη Zaporizhia  

Παράλληλα οι Ρώσοι επιταχύνουν πλέον τις επιθετικές τους επιχειρήσεις στο μέτωπο της Zaporizhia, όπου σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τέσσερα προπύργια του ουκρανικού στρατού κοντά στον οικισμό Rabotino, όπως αποκάλυψε ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία».
«Χθες και σήμερα το βράδυ (17/2) καταλάβαμε τέσσερα προπύργια του ουκρανικού στρατού κοντά στο Rabotino» είπε.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε νωρίτερα ότι μονάδες της ομάδας μάχης Dnepr κατέλαβαν πιο ευνοϊκές θέσεις και χτύπησαν το προσωπικό και τον εξοπλισμό των Ουκρανών κοντά στο Rabotino και το Verbovoye στην περιοχή Zaporizihia.

Ομηρικές μάχες στο Νότιο Donetsk


Η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 190 στρατιώτες στην περιοχή του Νότιου Donetsk την περασμένη ημέρα, μετέδωσε το Tass στις 18/2/2024 επικαλούμενο υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές.
Στις σκληρές μάχες οι Ουκρανοί έχασαν επίσης δύο τανκς, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, μία πολωνικής κατασκευής αυτοκινούμενη μονάδα πυροβολικού Krab, δύο βρετανικής κατασκευής FH-70, δύο οβιδοβόλα Msta –Β και ένα αντιαρματικό πυροβόλο όπλο Rapira
Σύμφωνα με το Tass μονάδες της ομάδας μάχης Ανατολή, ενώ διεξήγαγαν ενεργές επιχειρήσεις, προκάλεσαν επίσης απώλειες σε μονάδες της 58ης Ταξιαρχίας Πεζικού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και της 127ης ταξιαρχίας της εδαφικής άμυνας στις περιοχές των οικισμών Urozhaynoye στην Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και Priyutnoye στην περιοχή Zaporizhia.

Η άτακτη φυγή των Ουκρανών από την Avdiivka - Συγκλονιστικές εικόνες

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε νέες εικόνες από την άτακτη φυγή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από την Avdiivka υπό τα πυρά των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Πλήθη στρατιωτικού προσωπικού που διαφεύγουν κινούνται κατά μήκος των δρόμων υπό τον συνεχή έλεγχο των πυρών του ρωσικού στρατού.
Οι παρυφές των δρόμων είναι διάσπαρτες με κατεστραμμένο εξοπλισμό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων», αναφέρει το δημοσίευμα.
1_52.png

Σύμφωνα με το Ria Novosti, το ρωσικό πυροβολικό βάλλει εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων που προσπαθούσαν να διαφύγουν.
Η Avdiivka είναι πόλη βόρεια του Donetsk, για την οποία διεξήχθησαν μάχες από την αρχή της ειδικής επιχείρησης.
2_180.jpg

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβάρδιζαν τακτικά από εκεί την πρωτεύουσα της Λαικής Δημοκρατίας του Donetsk και άλλους οικισμούς του Donbass.
Η κατάληψη της πόλης κατέστησε δυνατή την απομάκρυνση της πρώτης γραμμής από το Donetsk και την ασφάλειά της από τις ουκρανικές επιθέσεις.
Η πόλη κατελήφθη πλήρως στις 17 Φεβρουαρίου 2024.
3_161.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης