Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Η Ρωσία μπορεί οικονομικά να συνεχίσει τον πόλεμο

Business Insider: Η Ρωσία μπορεί οικονομικά να συνεχίσει τον πόλεμο
Η ρωσική οικονομία δεν υποφέρει, η κρίση δεν έχει φτάσει στο έδαφος της λέει το Business Insider
Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα, από οικονομικής άποψης, να συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση αναφέρει το Business Insider.
«Από καθαρά οικονομική σκοπιά, η Μόσχα έχει σημαντικά περιθώρια να συνεχίσει τις μάχες» υποστηρίζει ο Hassan Malik, αναλυτής και ειδικός σε θέματα Ρωσίας για την εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων Loomis Sayles.
Όπως επισημαίνει ο Malik, η ρωσική οικονομία δεν υποφέρει, αφού η κρίση δεν έχει φτάσει στο έδαφος της χώρας.
Συγκεκριμένα, το 2022, η οικονομία της συρρικνώθηκε κατά 1,2%, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τη στιγμή που το ΑΕΠ της Ουκρανίας το 2022 μειώθηκε κατά 29,1%.
Σύμφωνα με τον Malik, η Ρωσία είναι μια σημαντική παγκόσμια οικονομία λόγω της θέσης της στους τομείς των ενεργειακών πόρων, της γεωργίας και της μεταλλουργίας.
«Ενώ οι δυτικές κυρώσεις και οι εμπορικοί περιορισμοί είχαν αναμφίβολα κάποιο αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία, αυτός ήταν πολύ περιορισμένος» υποστηρίζει ο Malik, αναφέροντας πως τα μέτρα της Μόσχας για ενίσχυση της οικονομίας, όπως οι παράλληλες εισαγωγές, ο επαναπροσανατολισμός προς την Κίνα και την Ινδία για εξαγωγές αγαθών και νέες αλυσίδες εφοδιασμού, μειώνουν περαιτέρω τον αντίκτυπο των δυτικών κυρώσεων στη ρωσική αμυντική βιομηχανία και οικονομία.
Το ΔΝΤ αύξησε σημαντικά την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας για το 2024, κάνοντας λόγο για ανάπτυξη 2,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης