Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oι Hοuthis χτύπησαν το βρετανικό Rubymar, κινδυνεύει να βυθιστεί – Σώο το πλήρωμα

Oι Hοuthis χτύπησαν το βρετανικό Rubymar, κινδυνεύει να βυθιστεί – Σώο το πλήρωμα
Επιδρομές των Αμερικάνων σε υποδομές των Houthis στην Υεμένη
Μια ημέρα μετά την επίθεση των ΗΠΑ και των συμμαχικών δυνάμεων κατά στόχων των Houthis, οι αντάρτες της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν με πυραύλους το βρετανικό πλοίο Rubymar, το οποίο κινδυνεύει να βυθιστεί στα ανοιχτά του κόλπου του Άντεν.
«Οι ναυτικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησαν στρατιωτική επιχείρηση, χτυπώντας το βρετανικό πλοίο Rubymar στον Κόλπο του Άντεν με αρκετούς πυραύλους» υποστηρίζουν οι Houthis, βάσει σχετικής ανακοίνωσης από τον εκπρόσωπος του, Yahya Sariya στο κανάλι Telegram.
Σύμφωνα με τους αντάρτες, το πλοίο υπέστη «σοβαρή ζημιά» και έχει σταματήσει εντελώς η πορεία του, ενώ υπάρχει κίνδυνος να βυθιστεί.

Σώο το πλήρωμα

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιωθήκαμε ότι το πλήρωμα έφυγε από το πλοίο με ασφάλεια» αναφέρουν οι Houthis, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν πως ακριβώς μπόρεσε να διαφύγει το πλήρωμα.
Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO), η οποία ανέφερε ότι το πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτό όταν έπλεε στα ανοικτά της Υεμένης.

Το πλοίο

Το εμπορικό πλοίο είναι βρετανικό, αν και σημαίας Μπελίζ ενώ η διαχειρίστρια εταιρεία του βρίσκεται στο Λίβανο.
Όπως αναφέρεται, η επίθεση έγινε την Κυριακή στα ανοιχτά της Υεμένης.

Κατάρριψη αμερικανικού drone

Επιπλέον, οι Houthis ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν και ένα αμερικανικό drone στην περιοχή της Al Hudaydah.
Σημειώνεται πως χθες Κυριακή 18/2 η κεντρική διοίκηση των ΗΠΑ – CENTCOM – ανακοίνωσε πως προχώρησε σε 5 επιδρομές αυτοάμυνας κατά όπλων και υποδομών των ανταρτών στην Υεμένη.
Όπως αναφέρεται, τα όπλα αυτά των ανταρτών αφορούσαν τρεις πυραύλους κατά πλοίων, ένα θαλάσσιο drone και ένα drone επιφανείας επισημαίνει η CENTCOM, η οποία τονίζει ότι για πρώτη φορά παρατηρήθηκε η χρήση θαλάσσιου drone από τους Houthis.
Σύμφωνα με την CENTCOM, τα όπλα αυτά αποτελούσαν απειλή για τα πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και των εμπορικών πλοίων στην ευρύτερη περιοχή.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masirah της Υεμένης ανέφερε ότι αρκετές «αμερικανοβρετανικές» επιδρομές στόχευσαν τις περιοχές Ras Issa, al-Taif και al-Kathib, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν αναφορές για θύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης