Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προφητεία Medvedev (Ρωσία) από το μέλλον - Πιθανό να πάμε στο Κίεβο, ρωσική η Οδησσός - Δεν είναι κράτος η Ουκρανία

Προφητεία Medvedev (Ρωσία) από το μέλλον - Πιθανό να πάμε στο Κίεβο, ρωσική η Οδησσός - Δεν είναι κράτος η Ουκρανία
Αδύνατες για δεκαετίες οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας
(upd4) Σε … προφητεία από το μέλλον παραπέμπουν οι δηλώσεις του Dmitry Medvedev, του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο οποίος υποστήριξε πως δεν μπορεί να αποκαλέσει την Ουκρανία κράτος… με την πλήρη έννοια του όρου, αναφέροντας πως η Οδησσός είναι μια ρωσική πόλη που θα επιστρέψει στην πατρίδα και πως είναι πολύ πιθανό ο ρωσικός στρατός να φτάσει στο Κίεβο εάν αυτό  χρειαστεί στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων που έχει θέσει  η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας.
Μάλιστα δήλωσε αισιόδοξος ότι εντός του 2024 περιμένει τη νίκη της Ρωσίας.


Θα φτάσουμε στο Κίεβο

Σε συνέντευξη του σε ρωσικά ΜΜΕ ο Medvedev υποστήριξε πως τα ρωσικά στρατεύματα είναι πιθανόν να χρειαστεί να φτάσουν στο Κίεβο, το οποίο όπως είπε, είναι ρωσική πόλη, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».
Όπως είπε, «οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι ένα έθνος και το καθεστώς του Κιέβου, πρέπει να πέσει».
Ο Medvedev τόνισε ότι το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί όσο μπορεί να καθυστερήσει τη στιγμή εκείνη που θα πρέπει να ... πακετάρει τα πράγματα της και να φύγει για τη Βαρσοβία ή το Λονδίνο.
«Φυσικά, προσπαθούν όσο το δυνατόν περισσότερο να καθυστερήσουν τη στιγμή που πρέπει να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και να φύγουν για Βαρσοβία ή Λονδίνο, στην καλύτερη περίπτωση.
Στην χειρότερη, είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί» υπογράμμισε ο Medvedev.

Ρωσική πόλη η Οδησσός

«Η Οδησσός είναι μια ρωσική πόλη που την περιμένει η Ρωσική Ομοσπονδία» ανέφερε ο Medvedev.
«Σχετικά με την Οδησσό, μπορώ απλά να πω: Οδησσό, έλα σπίτι.
Και αυτό είναι όλο.
Περιμένουμε την Οδησσό στη Ρωσική Ομοσπονδία, λόγω της ιστορίας αυτής της πόλης, του είδους των ανθρώπων που ζουν εκεί, της γλώσσας που μιλούν.
Αυτή είναι η ρωσική, είναι πόλη μας» υποστήριξε ο Medvedev, ο οποίος χαρακτήρισε κοντόφθαλμη τη συμπεριφορά του Κιέβου για την κατεδάφιση μνημείων και την καταστροφή κάθε ρωσικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην Οδησσό.
«Με αυτόν τον τρόπο, απλώς αποξενώνουν κάποιους από τους ανθρώπους, ακόμη και αυτούς που ήταν πιστοί στην κυβέρνησή τους μέχρι πρόσφατα.
Λοιπόν, γενικά, αυτό φαίνεται τερατώδες, επειδή μιλάμε για αντίθεση με ολόκληρο τον ρωσικό πολιτισμό και την κοινή μας πορεία» υποστήριξε ο Medvedev.

Δεν είναι κράτος η Ουκρανία

Όπως είπε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ο Medvedev, δεν μπορεί να αποκαλέσει την Ουκρανία κράτος επισημαίνοντας πως δεν γνωρίζει τι τελικά θα απομείνει από τη σημερινή μορφή της Ουκρανίας.
«Δεν μπορώ να την ονομάσω κράτος με την πλήρη έννοια του όρου.
Και τότε δεν ήταν χώρα, ήταν απλώς μια δημοκρατία εντός της ΕΣΣΔ, η οποία ονομαζόταν Ουκρανία, η οποία, όπως γνωρίζετε, εμφανίστηκε εκεί ως αποτέλεσμα των πολιτικών διεργασιών του πρώτου μισού του 20ου αιώνα» υποστηρίζει ο Medvedev, αναφέροντας πως ορισμένα εδάφη που δεν σχετίζονται άμεσα με τη Ρωσία «πέρασαν» στην Ουκρανία.
«Αλλά αυτό είναι ένα εντελώς ιδιαίτερο μέρος αυτής της εδαφικής κοινότητας» επισήμανε ο Ρώσος πολιτικός.

Κλόουν ο Zelensky

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο Zelensky τον χαρακτήρισε έναν αιμοσταγή κλόουν, υποστηρίζοντας πως η μοίρα του είναι θλιβερή.

«Όσο για αυτόν τον χαρακτήρα, τον Zelensky, η μοίρα του είναι σίγουρα θλιβερή - στην ιστορία της χώρας του, στην ιστορία του κόσμου, θα παραμείνει ως ένας αιμοσταγής κλόουν που έγινε διάσημος χάρη σε δημοσιεύματα και που δεν έκανε τίποτα καλό για τον λαό του» υπογράμμισε ο Medvedev.


Αδύνατες οι σχέσεις με τις ΗΠΑ για δεκαετίες

Επιπλέον, υποστήριξε ότι Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα έχουν κανονικές σχέσεις για τις επόμενες δεκαετίες.
Όπως είπε, η βελτίωση είναι αδύνατη και σε γενικές γραμμές είναι «απολύτως αδιάφορο» ποιος βρίσκεται στην εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Η τρέχουσα θέση μου μού επιτρέπει να μιλάω πιο κατηγορηματικά και ανοιχτά από ό,τι σε ορισμένες άλλες περιόδους, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη δημιουργίας κάποιου είδους άμεσων διπλωματικών επικοινωνιών.
Θα απαντήσω απλά: Είναι αδύνατο να βελτιωθούν οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής τα επόμενα χρόνια.
Τα επόμενα χρόνια, δεκαετίες, δεν θα υπάρχουν κανονικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετά από αυτό που συνέβη.
Και σε γενικές γραμμές, μας είναι απολύτως αδιάφορο το ποιος βρίσκεται στο τιμόνι της εξουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες» υπογράμμισε ο Medvedev.

Υπαρκτό το σενάριο χρήσης πυρηνικών όπλων

Ο Medvedev υποστήριξε πως είναι  υπαρκτό το σενάριο της χρήσης πυρηνικών όπλων, αναφέροντας πως πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να μην συμβεί ποτέ.
Αν όμως, όπως είπε, απειληθεί η ύπαρξη της Ρωσίας, δεν θα μείνει άλλη επιλογή.

«Δυστυχώς, είναι μια πραγματική απειλή, μια άμεση και προφανής απειλή για όλη την ανθρωπότητα» τόνισε ο Medvedev

Στη... Σιβηρία

Μάλιστα ο Medvedev πρότεινε να σταλούν στη Σιβηρία για καταναγκαστικά έργα όσοι πολίτες στις νέες περιοχές της Ρωσίας, δηλαδή στα ουκρανικά εδάφη που προσαρτήθηκαν από τη Ρωσική Ομοσπονδία, επιχειρούν να βλάψουν τα ρωσικά συμφέροντα.
«Αν πρόκειται για ανθρώπους που βλάπτουν τη Ρωσία, τότε αυτοί θα πρέπει να τιμωρηθούν.
Να σταλούν στη Σιβηρία.
Για επανεκπαίδευση σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.
Παρόλα αυτά, πρέπει να συνεργαστούμε με όλους.
Πρέπει, να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους ότι επιστρέψαμε για πάντα» επισήμανε ο Medvedev.

Συγχώρεση σε όσους Ουκρανούς στρατιώτες δεν διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Σύμφωνα με τον Medvedev, η Ρωσία πρόκειται να ... συγχωρέσει όσους Ουκρανούς στρατιώτες πολεμούν αλλά δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Medvedev ανέφερε πως πολλά ηγετικά στελέχη της χιτλερικής Γερμανίας, των SS και του πολιτικού και κομματικού μηχανισμού των Ναζί, δικάστηκαν.
Όπως λέει, κάποιοι από αυτούς εκτελέστηκαν, κάποιοι καταδικάστηκαν αλλά η απόλυτη πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στη γερμανική στρατιωτική μηχανή επέστρεψαν στο σπίτι τους, και υπό την προϋπόθεση ότι δεν είχαν διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δεν είχαν διαπράξει γενοκτονίες και εξόντωση ανθρώπων βάσει της εθνικότητας τους.
«Στο τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι Ουκρανοί στρατιώτες θα έχουν την ίδια μοίρα με αυτή των στρατιωτών της Wehrmacht»  επισήμανε ο Medvedev, αναφέροντας πως ο ρωσικός στρατός συμπεριφέρεται πολύ καλά στους Ουκρανούς αιχμάλωτους πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης