Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dmitry Medvedev (Ρωσικό συμβούλιο ασφαλείας): Οι διαπραγματεύσεις με Ουκρανία μόνο όταν αλλάξει το καθεστώς του Κιέβου

Dmitry Medvedev (Ρωσικό συμβούλιο ασφαλείας): Οι διαπραγματεύσεις με Ουκρανία μόνο όταν αλλάξει το καθεστώς του Κιέβου
Οι ελίτ που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στο Κίεβο πρέπει να φύγουν τόνισε ο Dmitry Medvedev
Οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία θα είναι δυνατές όταν οι άνθρωποι στο Κίεβο κατανοήσουν την υποχρέωσή τους προς τον λαό τους, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
«Το θέμα δεν είναι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky.
Η ιδέα είναι ότι οι ελίτ που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στο Κίεβο πρέπει να φύγουν» τόνισε ο Dmitry Medvedev.
Θα πρέπει να εμφανιστούν εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι που έχουν επίγνωση της ευθύνης τους για το μέλλον των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτή τη σύνθετη, υπάρχουσα ακόμη οντότητα που ονομάζεται «Ουκρανία».
«Όταν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, μπορούμε με κάποιο τρόπο να διαπραγματευτούμε μαζί τους».
Ο Dmitry Medvedev τόνισε ότι η Ρωσία δεν αντιτάχθηκε στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Κιέβου, αλλά η Δύση δεν μπόρεσε να πείσει τους προστατευόμενους της να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία.
«Δεν αρνηθήκαμε τις διαπραγματεύσεις ούτε με αυτήν την κλίκα, αλλά ξέρετε τι έκαναν: απαγόρευσαν αυτές τις διαπραγματεύσεις, ακόμη και οι προσπάθειες των δυτικών χωρών να τις ωθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση απέτυχαν».
Κατά τον Dmitry Medvedev η Ρωσία πρέπει να «διασφαλίσει τα συμφέροντά της» με την επίτευξη των στόχων της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» όπως έθεσε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Ο Dmitry Medvedev επανέλαβε την πρόθεση της Ρωσίας να αλλάξει την Ουκρανία, δηλώνοντας ότι η ουκρανική κυβέρνηση «πρέπει να πέσει, πρέπει να καταστραφεί, δεν πρέπει να παραμείνει σε αυτόν τον κόσμο».
Ο Dmitry Medvedev δήλωσε ότι δεν ξέρει πού πρέπει να «σταματήσει» η Ρωσία, αλλά ότι η Ρωσία «μάλλον» πρέπει να καταλάβει το Κίεβο «αν όχι τώρα, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα».
Ο Dmitry Medvedev υποστήριξε ότι το Κίεβο είναι ιστορικά μια «ρωσική» πόλη από όπου προέρχονται επί του παρόντος οι «διεθνείς» απειλές για την ύπαρξη της Ρωσίας.
Χαρακτήρισε επίσης την Οδησσό μια ιστορική «ρωσική» πόλη.
Επίσης υποστήριξε ότι «εάν… κάτι απομείνει από την Ουκρανία», τότε «μάλλον» έχει χαμηλές πιθανότητες επιβίωσης και επανέλαβε τα προηγούμενα σχόλιά του για ένα πιθανό ουκρανικό κράτος στην περιφέρεια Lviv, ενώ υπαινίχθηκε ότι αυτή η περιοχή ήταν πολωνικό έδαφος….

Κάτι γίνεται με την Υπερδνειστερία

Η αναφορά του Dmitry Medvedev για πιθανές προθέσεις της Ρωσίας να καταλάβει την Οδησσό μπορεί να αξίζει να σημειωθεί υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στη φιλορωσική αποσχισθείσα δημοκρατία της Υπερδνειστερίας στη Μολδαβία, το νότιο άκρο της οποίας απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την πόλη.
Οι αρχές της Υπερδνειστερίας ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι το Κογκρέσο των Αντιπροσώπων της Υπερδνειστερίας σχεδιάζει να συνεδριάσει στις 28 Φεβρουαρίου.
Οι βουλευτές ενδέχεται να ξεκινήσουν ένα νέο δημοψήφισμα για την προσάρτηση από τη Ρωσία
Πάντως δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για ρωσικές στρατιωτικές προετοιμασίες για επέμβαση στην Υπερδνειστερία ή τη Μολδαβία γενικότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης