Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προάγγελος της στρατηγικής νίκης της Ρωσίας η πτώση της Avdiivka

Προάγγελος της στρατηγικής νίκης της Ρωσίας η πτώση της Avdiivka
Οι Ουκρανοί υφίστανται τεράστιες απώλειες, δύσκολο να αντικαταστήσουν τους στρατιώτες λέει ο Scott Ritter
Η πτώση της Avdiivka θα πρέπει να θεωρηθεί ως προάγγελος της στρατηγικής νίκης της Ρωσίας υποστηρίζει ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών του αμερικανικού στρατού και στρατιωτικός αναλυτής, Scott Ritter.
«Η μάχη για την Avdiivka, νομίζω, θα είναι η πρώτη από τις πολλές ουκρανικές ήττες που θα οδηγήσει σε στρατηγική νίκη για τη Ρωσία σε αυτή τη σύγκρουση.
Είναι το αποκορύφωμα της στρατηγικής προσέγγισης της Ρωσίας που στοχεύει στην καταστροφή της συνοχής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Σήμερα, οι Ουκρανοί υφίστανται τεράστιες απώλειες.
Είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να αντικαταστήσουν αυτούς τους ανθρώπους.
Όσοι έρχονται στη θέση τους είναι ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι και έχουν ελάχιστα κίνητρα.
Και αυτός δεν είναι ο καλύτερος συνδυασμός στο πεδίο της μάχης» υποστήριξε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Ritter.
Όπως λέει, οι Ουκρανοί υποφέρουν έλλειψη πυρομαχικών, ειδικά πυροβολικού».

Ρωσική υπεροχή

«Αυτό υπονομεύει τη δογματική τους προσέγγιση στην άμυνα.
Από την άλλη πλευρά, οι Ρώσοι δεν έχουν έλλειψη προσωπικού.
Οι στρατιώτες είναι καλά εκπαιδευμένοι, καλά εξοπλισμένοι, έχουν καλή διοίκηση, δεν έχουν έλλειψη πυρομαχικών και έχουν αεροπορική υπεροχή» επισήμανε ο Ritter, επισημαίνοντας πως τη στιγμή που το δυναμικό του ουκρανικού στρατού μειώνεται, οι δυνάμεις των Ρώσων αυξάνονται.
«Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η ήττα της Ουκρανίας» υποστήριξε ο Ritter, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι οι Ουκρανοί θα παραδοθούν και σε άλλες πόλεις, είπε ότι είναι δύσκολο να απαντήσει.
Ωστόσο, επικαλέστηκε τον Apti Alaudinov, τον υποδιοικητή του 2ου Σώματος Στρατού και διοικητή των ειδικών δυνάμεων Akhmat, ο οποίος πρόσφατα είπε ότι περίμενε σημαντικές νίκες τον Μάιο και πιθανώς μια στρατηγική νίκη μέχρι τον Σεπτέμβριο.
«Εάν ο Apti Alaudinov το πιστεύει, ποιος είμαι εγώ για να τον διαφωνήσω;» διερωτήθηκε ο Ritter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης